Hosszabb élet: itt a titka!

Ha az örök élet titkát egyelőre nem is fejtették meg, azért a hosszabb élet titkát meg tudjuk osztani. Mutatjuk, hogy mit kell ehhez (t)enned! A hosszabb élet ugyanis a konyhában kezdődik.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.11.21. 12:00
egészség étkezés életmód

Az embert évezredek óta foglalkoztatja a halhatatlanság kérdésköre, illetve az, hogy miként érhetne el hosszabb életet – már ha egyáltalán ez lehetséges. Addig is, amíg a jövőkutatók szerint csak idő kérdése, hogy megtalálják az öregedés ellenszerét, mutatjuk, hogy mi az, amivel már holnap reggeltől te magad is tehetsz azért, hogy akár évekkel meghosszabbítsd az életedet!

hosszabb élet
A hosszabb élet titka a konyhában van: tojásnak és zöldségnek hívják - állítják a szakemberek / Fotó: Katerina Holmes / Pexels

A Huffington Post cikke tudományos kutatásokon alapul és az étkezésben látja a hosszú élet titkát. Ezen belül is a reggeliben. Nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy nincs olyan ember a Földön, aki még ne hallotta volna azt a közhelyet, miszerint a reggeli a legfontosabb étkezés! Nos, a hosszú élet szempontjából ez hatványozottan igaz. Legalábbis az öregedésgátló és regeneratív gyógyászat területén tevékenykedő Dr. Suzanne J. Ferree, valamint a Yale Egyetemen az öregedést kutató Ph.D, Raghav Sehgal szerint.

Hosszabb élet: tojásból és zöldségből álló reggeli

Mindketten zöldségekkel és tojással kezdik a napjukat. Az ilyen összetételű napindító étkezés mindkét szakember szerint tele van olyan tápanyagokkal, amelyek tudományosan összefüggenek a hosszú élettartammal.

Ez a fajta reggeli tele van fehérjével, ami az izom- és a csontrendszer egészségére van kitűnő hatással. A zöldségek egy csomó vitamint és antioxidánst, valamint rostot adnak hozzá mindehhez, elősegítve ezzel a bélrendszer zökkenőmentes működését, azaz a méregtelenítést

– nyilatkozta Dr. Suzanne J. Ferree.

Ezt Sehgal némi avokádóval és lazaccal egészíti ki. Elmondása szerint ugyanis

az avokádóból vagy lazacból származó egészséges zsírok hihetetlenül jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, azaz magára a keringésre, így pedig a kognitív egészségedre!

Egy több mint 18.000 felnőtt részvételével készült tudományos tanulmány szerint a rendszeres tojásevés jelentős mértékben csökkentette a kutatásban részt vevők halálozási rátáját, míg a zöldségek kapcsán bizonyított tény, hogy nagy mértékben csökkentik a krónikus betegségek kialakulását. Azt ugye mondani sem kell, hogy a krónikus betegségek és a hosszú élet nem igazán járnak kéz a kézben…

Abban is egyetértett mindkét szakértő, hogy a feldolgozott ételek, valamint a magas zsírtartalmú húsok, mint a szalonna vagy a kolbász mellőzése is nagyban hozzájárul a hosszú élettartamhoz. Utóbbiak esetében is rendelkezésre áll olyan tanulmány, amely bizonyítja, hogy a vörös húsok jelentősen növelik a szív- és érrendszeri betegségek, illetve bizonyos típusú daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A fentiekből kiderül tehát, hogy a tojás és a zöldségek beépítése a reggelibe, valamint a feldolgozott élelmiszerek és a húsfélék száműzése a reggelizőasztalról akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatják az emberi életet. Ráadásul a szakemberek felhívják a figyelmet arra is, hogy a reggelizés szokás dolga, vagyis miután sikerül egy kis odafigyeléssel változtatni rajta vagy finomhangolni, utána gyorsan automatizmussá válik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás