Tévesen beindult tűzjelző okozott tömegpánikot a Nagyvárad téren

Kitört a pánik az M3-as metróvonal utasai között október 18-án, péntek reggel. A Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között mindenkinek le kellett szállni a szerelvényről, mert megszólalt a tűzjelző.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.18. 10:15
metró metróaluljáró metróalagút tűz

Tévesen beindult a tűzjelző-berendezés a Nagyvárad téri metróállomáson, ezért a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közel egy órán át nem jártak a vonatok. Minden utasnak le kellett szállnia a járműről, miközben semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, mi is történt. Munkatársunk éppen a Pöttyös utcai megállónál járt, amikor a baj bekövetkezett. Megszólalt a tűzjelző is. 

pánik a metróban
Kitört a pánik a metróban, megszólalt a tűzjelző – rengetegen próbáltak felszállni a pótlóbuszokra (Fotó: Metropol)

Több száz utas várakozott a metrópótló busz megállójában. Szinte forrtak az indulatok.

Laci, kérlek szólj Áginak, hogy késni fogok az értekezletről! Nem jár a metró, a pótlóbuszok pedig a csúcsidőhöz képest ritkán járnak. Már három is elment, de egyikre se fértem fel

 – mondta a telefonba egy munkába igyekvő hölgy nem sokkal fél nyolc előtt.

Ezt egyszerűen nem tudom elhinni! Mindig pontosan beérek a munkába, most viszont tuti nem fogok. Az ilyen helyzetekre nem voltam felkészülve!

– dühöngött félhangosan egy öltönyt viselő férfi.

Ezért robbant ki a pánik a metróban

A következő pótlóbuszra már mi is felfértünk, de a jármű fedélzetén sem volt jobb a hangulat.

„Megtenné, hogy nem nyomja szét a gyomromat?” – méltatlankodott egy fiatal nő, amikor valaki megpróbálta még felpréselni magát a buszra. A válaszra nem kellett sokat várni.

Jó lenne, ha nem okoskodna itt! Nekem is be kell érnem a céghez

A veszekedést már a többiek sem hagyták szó nélkül, és az urat egy utastárs egy határozott kézmozdulattal lelökte a fedélzetről, mielőtt a sofőr bezárta az ajtót.

A tűzoltók átvizsgálták a metrómegállót (Fotó: Metropol)

A buszvezető a gázpedálra lépett, majd kommunikálni kezdett a diszpécserével. Elhangzott, hogy az adott kört még teljesítenie kell, aztán visszamehet a garázsba. A Nagyvárad téren nagy létszámban megjelent tűzoltók az aluljárót átvizsgálták, de tüzet nem találtak. Hogy mi okozta a tűzjelzést, azt majd a szakértők állapítják meg. A metró végül a vonal teljes hosszán újraindulhatott.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás