Sokak álommunkáját végzi Évi: háziállatokra vigyáz szerte a világban

Évi elmeséli, hogyan vált belőle house sitter. Igazi álommunka, amit csinál. Az állatok imádják és ő is imádja az állatokat.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.02.
Módosítva: 2024.10.02.
álommunka utazás háziállat

Rengeteg ember álommunkáját végzi Bóta Éva. A 37 éves nő house sitter, azaz háziállatokra vigyáz szerte a világban, szállásért cserébe. Amíg a gazdi  nyaral, vagy bármilyen okból távol van, Évi beköltözik az otthonába, hogy vigyázzon a háziállatra; cicára, vagy kutyára. Igazi álommunka. 

álommunka
Évi megéli az álommunka örömeit Fotó: Beküldött

Évi számára az álommunka csupa kaland 

Éva pénzt nem, csak szállást kap azért, hogy vigyáz a háziállatokra. A fizető szakmái azonban lehetővé teszik, hogy a világ bármely pontjáról végezze őket. 

Social media managerként, valamint ételfotósként dolgozom. A munkám jelentős része online végezhető, így alapos tervezéssel akár 2-3 hónapot is tudok folyamatosan utazni. Egyébként van egy bázisom Egerben, ahol hivatalosan élek

 – kezdte a Metropolnak a nő, aki digitális nomádként járja a világot

álommunka
Gyönyörű helyen sétáltat cicát Fotó: Beküldött

„Az első house sitting szolgáltatás 2005-ben jött létre, 2010-ben megjelentek az első ezzel kapcsolatos weboldalak. A house sitterkedésről 2013-ban olvastam először. Azóta ki szerettem volna próbálni, de csak 2023-ban kezdtem el. Olaszország már fiatalkorom óta nagy szerelem és tavaly jött egy érzés, hogy oda akarok menni, de nemcsak úgy nyaralni, hanem hosszabb időre. Jobban akartam, mint amennyire féltem, úgyhogy regisztráltam egy house sitting oldalra és elkezdtem helyekre jelentkezni. Az első utam Tocco da Casauriába vezetett, ami egy 2500 fős kis falu az abruzzói hegyekben. Hat hetet töltöttem ott, ami maga volt a csoda” – mesélte Évi.

Évi imádja az állatokat Fotó: Beküldött

„A legizgalmasabb kalandom pont egy hete történt Cataniában, ahol egy olyan cicára vigyáztam, aki rendszeresen kijárt a lakóparkba csavarogni, de minden reggel és este visszajött kajálni. Egyik este nem ő jött be, hanem egy teljesen másik macska. Egész este paráztam, hogy eltűnt, az új macskát pedig alig tudtam kirakni a házból. Aztán végül reggel megjelent, mintha mi se történt volna.”

Évi minden állattal megtalálja a közös hangot Fotó: Beküldött

„Legyetek nyitottak a világra”

Évi közöségi média felületein rendszeresen megosztja a kalandjait a house sit-
tingel kapcsolatban és arra buzdítja az embereket, hogy, ha tehetik vágjanak bele ők is, mert rengeteg életre szóló élménnyel gazdagodhatnak. A TikTok-csatornáját már közel 30 ezren követik. 

Legyetek nyitottak a világra, mert tényleg a komfortzónán túl vannak a legjobb dolgok

 – üzente Évi, majd hozzátette: „Mi magyarok elég bizalmatlanok vagyunk, nem szívesen engedünk be idegeneket az otthonunkba. Gyakran megkapom azt a kérdést kommentben, hogy mi van, ha be van kamerázva a lakás, ahova megyek. Valójában nagyon sok kedvesség van a világban, nem hogy nincsenek bekamerázva a házak, de a gazdik mindig gondoskodnak arról, hogy jól érezzem magam az otthonukban. Eljönnek értem a reptérre, elvisznek vacsorázni, bemutatnak a szomszédoknak, barátoknak.”

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás