Több száz lepkét tart egy csepeli házaspár – videó és galéria

Lilla és Tibi különleges háziállatokat választottak maguknak. A csepeli házaspár már több száz lepkét nevelt fel.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.
lepke pillangó házaspár

Imádják az emberek a csepeli házaspár Szigetszentmiklóson felépített lepkekertjét. Modróczki Lilla és Tibi szeretettel várja a látogatókat a lepkeparadicsomba. 

Lilla és Tibi Fotó: Bánkúti Sándor

A Metropol Motobutterfly lepkekertről készült videója alatti kommentszekciót elárasztották a hozzászólások; voltak, akik már jártak Tibiéknél és ajánlják másoknak is ezt a programot, de olyanok is akadtak, akik a videónkból hallottak először a lepkekertről. 

Mindenkinek ajánlom! Nagyon jó program, kedvesek a háziak.

„Gratulálok! Nagyon közvetlenek és sokat tudnak a pillangókról, sokat tanulhatunk tőlük; felnőttek és gyerekek egyaránt.”

Csodálatos dolog lehet, nem hallottam még hasonlóról. Nagyon jó, hogy másoknak is megmutatják.

 

„Hobbinak indult”

Lilla és Tibi húsz éve alkotnak egy párt, nagy az összhang közöttük. Nyolc évvel ezelőtt Tibi ajándékba kapott egy hernyót; a felesége először nem lelkesedett az ötletért, de miután kikelt a gyönyörű pillangó, egyből beleszeretett. Jöttek az újabb bábok és pillangók, végül kinőtték a csepeli lakásukat, és a szigetszentmiklósi családi telkükön kialakítottak egy lepkekertet, ahol több száz különleges pillangó él.

A férjem kapott egy hernyót, amit sikerült kinevelnie, és innen indult a lepkék szeretete. Otthon a lakásban tartottuk a lepkéket első körben. Velünk nézték a tévét

– kezdte a Metropolnak Modróczki Lilla.

Gondos tervezés és szorgos munka árán rendezték be a kertet olyan növényekkel, mint például az eukaliptusz, rágó menta vagy a sétányrózsa. Tökéletes életteret biztosítva az állatok számára. A lepkebábokat a világ minden tájáról rendelik, mint például Thaiföld, Kenya vagy Costa Rica; kizárólag fenntartható és etikusan működő lepkefarmokról. A házaspár folyamatosan fejleszti a lepkekertet, szeretnék a legjobbat nyújtani a lepkéknek és a látogatóknak is.  

Hobbinak indult, aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább belemerültünk

– mondta Tibor. 

 

Galériánkból betekintést nyerhetsz a lepkekertbe:

 

Nézd meg a Metropol videóját a lepkekertből:









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás