„Végeztem a házfelújítással” – Házassági évfordulójukon lett oda mindene Bélának és Idának – Videó!

Tíz perc alatt égett porig egy élet munkája. Béla nem akarja otthagyni leégett otthonát, ezért a romok között él egy sátorban.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.08.04.
leégett ház sátor Érd

Hatodik házassági évfordulójukon égett porig Béla és Ida otthona. A férj azóta egy sátorban él a leégett ház romjain, hogy vigyázzon a megmaradt értékeikre, a feleség pedig az anyukájához költözött. A tüzet elektromos zárlat okozta, a falban futó vezetékek gyulladtak ki. A házon nem volt biztosítás. Béla az édesanyjától örökölte az ingatlant. 

Minden emlék odaveszett a tűzben Fotó: Bánkúti Sándor 

„Égett kábelszagot kezdtem érezni”

Béla már hetek óta a ház felújításán dolgozott, amikor megtörtént a tragédia. Tíz perc alatt égett porig a házaspár érdi otthona.

„Éppen már majdnem végeztem a házfelújítással, a szobát vakoltam, amikor égett kábelszagot kezdtem érezni. Kimentem az  udvarra, körülnéztem, nem láttam semmit, gondoltam valakik égetik a rezet. Bementem, vakoltam tovább. Sötétség jött, recsegés ropogás, durrogás. Felnéztem a konyhában a mennyezetre, ami már lángolt középen. Hatalmas füst volt, alig láttam” – mesélte. A férfi még éppen ki tudott menekülni a házból, mielőtt az berobbant.

Megfogtam a kést, levágtam a gázpalackot, a hónom alá csaptam és kiszaladtam egy szál papucsban és rövidnadrágban. Nem tudtam mit tenni, annyira égett már, hogy menekültem.

Béla jelenleg sátorban él Fotó: Bánkúti Sándor 

A házat életveszélyessé nyilvánították, mert bármelyik pillanatban leszakadhatnak az elszenesedett gerendák. Béla újjá szeretné építeni a házat, hogy mihamarabb beköltözhessenek a feleségével. Hatalmas összefogás szerveződik értük, a családtagja és munkatársai sokat segítenek.

Ide kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz a családnak.

A Metropol meglátogatta Bélát, aki a leégett háza romjai között él:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás