Beköltözhet új otthonába Terike, akinek kemoterápiája alatt égett porrá a háza





Terikének egy évvel ezelőtt a kemoterápiás kezelése alatt porig égett az otthona. A rákbeteg asszony a sok segítségnek köszönhetően végre megkapta az új konténerházát.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2024.01.17.
Módosítva: 2024.01.18.
Terike konténerház özvegyasszony szalkszentmárton

Megérkeztünk a Bács-Kiskun vármegyei Szalkszentmártonra, ahol Sümegi Gyuláné, Terike széles mosollyal fogadott minket az új konténerházából kilépve. Utoljára közel egy évvel ezelőtt találkoztunk vele, akkor teljesen maga alatt volt, hiszen tavaly február 13-án porig égett az otthona, mialatt kemoterápiás kezelésen volt. Terike a férjét tíz évvel ezelőtt daganatos betegségben veszítette el; a fiával, Dáviddal ketten éltek a házban.

Terikéék mindenüket elveszítették a tűzben Fotó: Bánkúti Sándor

„Várjuk, hogy végre beköltözhessünk a házba”

Az 59 éves özvegyasszonyt annyira megviselték a történtek, hogy a kezelését le kellett állítani, mert a szíve nem bírta; leszázalékolták, így a munkahelyét elveszítette, ahol 12 órában végzett fizikai munkát. Azonban a fiai és unokái szeretete, valamint a korábbi cikkeink hatására létrejött országos méretű összefogás erőt adott neki a nehéz időkben; most pedig már boldogan és egyben türelmetlenül várja, hogy beköltözhessen az új konténerházába, ahol körbevezetett minket. A fűtést és a nyílászárókat még nem tudták teljesen beszerelni a hideg miatt. Többek között még hűtőre, ágyakra és mosógépre is szükségük van.

Nagyon várjuk, hogy végre beköltözhessünk a házba, hogy az unokák is jöhessenek a mamájukhoz játszani

 – mondta a Metropolnak.

„Gyere gyorsan, itt a ház!”

Pont egyedül voltam kint, hallottam valami zörgésfélét, először azt hittem, hogy csak egy traktor jön. Egy nappal későbbre ígérték a ház kiszállítását, erre látom, hogy itt a ház. Hirtelen azt se tudtam, hogy mit csináljak, egyedül voltam itt. Gyorsan hívtam Dávidot, hogy »Gyere gyorsan, itt a ház!«

– mesélte csillogó szemekkel.

Pár utolsó simítás még hátravan, hogy beköltözhessenek  Fotó: Bánkúti Sándor 

„Köszönöm mindenkinek, aki segített”

A rákbeteg asszony rendkívül hálás a sok segítségért, amit kapott; idén már szeretne kicsit fellélegezni a múlt szörnyűségei után.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített. Nem tudom, mihez kezdtünk volna a sok segítség nélkül. Véletlen se gondoltam volna, hogy ez így fog összejönni, főleg a legelején; az borzasztó volt. Ez a nagy trauma, ami ért, a szívem egy kicsit megdolgozta, a kezelésemet le kellett állítani, azonban most már nagyon jók az eredményeim. Reméljük, egészségileg is rendben leszek most már

– hálálkodott meghatódva Terike.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás