„Pillangókkal tévézett lakásukban a csepeli házaspár” – több száz lepkével él együtt Lilla és Tibi

Lilla és Tibi pillangók iránti rajongása 8 évvel ezelőtt kezdődött, azóta már több száz pillangót neveltek fel.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2024.08.12.
Módosítva: 2024.08.12.
lepke család házaspár

Mosolyogva fogadott minket a szigetszentmiklósi lepkekertjükben a Modróczki házaspár. Lilla és Tibi lelkesen vezettek minket körbe a saját kezűleg kialakított lepkeparadicsomban. A színpompás pillangók barátságosan repkedtek körülöttünk, és attól sem riadtak vissza, hogy ránk szálljanak. Egy narancskarikával bármikor közelebb lehetett csalogatni őket. 

Rengeteg lepkének ad otthont a lepkekert – Fotó: Bánkúti Sándor

Lilla és Tibi gyerekkorukban találtak egymásra, nagy az összhang közöttük. Húsz évvel ezelőtt a TeveClub elnevezésű internetes tevenevelde játékban ismerkedtek meg egymással. 

„Velünk nézték a tévét”

Tibi 8 évvel ezelőtt ajándékba kapott egy hernyót; a felesége először nem lelkesedett az ötletért, de miután kikelt a gyönyörű pillangó, egyből beleszeretett. Jöttek az újabb bábok és pillangók, végül kinőtték a csepeli lakásukat, és a szigetszentmiklósi családi telkükön kialakítottak egy lepkekertet, ahol több száz különleges pillangó él.

A férjem kapott egy hernyót, amit sikerült kinevelnie, és innen indult a lepkék szeretete. Otthon a lakásban tartottuk a lepkéket első körben. Velünk nézték a tévét

– kezdte a Metropolnak Modróczki Lilla.

Gondos tervezés és szorgos munka árán rendezték be a kertet olyan növényekkel, mint például az eukaliptusz, rágó menta vagy a sétányrózsa. Tökéletes életteret biztosítva az állatok számára. A lepkebábokat a világ minden tájáról rendelik, mint például Thaiföld, Kenya vagy Costa Rica; kizárólag fenntartható és etikusan működő lepkefarmokról.

Hobbinak indult, aztán ahogy teltek az évek, egyre inkább belemerültünk ebbe az egészbe

– mondta Tibor.

Tibi és Lilla – Fotó: Bánkúti Sándor

„Ez életem legjobb napja”

A házaspár imád a város zajától elvonulni a lepkekertjükbe, ahol nyugalom és béke honol. Rokonok és ismerősök is csodájára jártak a rengeteg különleges pillangónak. Tibiék elhatározták, hogy megnyitják a kapuikat a látogatók számára is. A Motobutterfly lepkekertben szívesen fogadnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Tibit meghatotta a gyerekek lelkesedése a lepkék iránt, ezért úgy döntött, hogy otthagyja az értékesítő állását, hogy csak a lepkekerttel foglalkozzon. Lilla a munkája mellett segédkezik.

Járt hozzánk a kertbe egy aranyos kislány, mindig csillogó szemekkel figyelte a lepkéket. Az egyik alkalommal adtam neki ajándékba bábokat, és azt mondta, hogy »bácsi, ez az életem legjobb napja«, nagyon megható volt számomra, és itt döntöttem el, hogy ezzel akarok foglalkozni

– osztotta meg Tibi, majd Lilla folytatta:

Azért is szeretjük, amikor családok látogatnak el hozzánk a lepkekertbe, mert ismeretterjesztő tudást is adunk át a gyerekeknek, próbáljuk velük megismertetni a rovaroknak a világát és egy kicsit közelebb hozni őket a természethez.

A házaspár folyamatosan fejleszti a lepkekertet, szeretnék a legjobbat nyújtani a lepkéknek és a látogatóknak is.  

Nézz be a lepkekertbe a galériánkon keresztül:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás