„Szeretem a kihívásokat” – Ádám orosz nyelvtudás nélkül akart orosz feleséget, Kátya igent mondott

Ádám és Kátya egy internetes társkeresőn talált egymásra. Egyikük sem beszéli a másik anyanyelvét.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2024.08.03.
házasság anyanyelv Krisna-völgy szerelem kihívás

Farkas Ádám, avatott krisnás nevén Hari Kirtan das és felesége, Buzdina Ekaterina, Kátya egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egymással. Mind a ketten Krisna-tudatú hívők, s bár nem beszélik egymás anyanyelvét, nagy az összhang közöttük.  

Ádám és Kátya Krisna-tudatú hívők (Beküldött fotó)

Ádám és Kátya egyaránt 39 éves és egy kis faluban, Gamáson él a Krisna-völgytől 10 kilométerre, az egy éve vásárolt házukban. Kátya könyvelő, Ádám pedig 10 éve az egyházuk kampányait intézi, valamint idegenvezetőként járja a világot. 

„Szeretem a kihívásokat”

Ádám nem tagadja, sőt büszkén kijelenti: kifejezetten orosz feleséget szeretett volna magának. 

Azért szerettem volna orosz feleséget magamnak, mert számomra nagyon fontos a konzervatív értékrend, a szakrális látásmód és életcél. Az eddigi tapasztalataim az orosz hölgyekkel mind pozitívak voltak. Oroszul nem beszélek, de szeretem a kihívásokat

– kezdte a Metropolnak Ádám, aki egy nemzetközi krisnás társkereső segítségével találta meg a párját

„Pár nap után meg is találtam Kátyát, akivel az első pillanattól kezdve remek összhang alakult ki. Az ismerkedésünk kezdete a Covid-lezárások idejére esett, ezért a személyes találkozás csak később, 8 hónap után volt lehetséges. Ezalatt az idő alatt volt lehetőségünk minden párkapcsolattal kapcsolatos dolgot átbeszélni, anélkül, hogy a dolgok közepébe vágtunk volna, ahogy sokszor a modern világban a fiatalok a média hatására egyre gyakrabban teszik.”

Egymásra talált Ádám és Kátya (Fotó: Beküldött)

„Még sok időnek kell eltelnie, hogy egymás anyanyelvén tudjunk beszélgetni”

A házaspár nem beszél egymás anyanyelvén, ezért angolul kommunikálnak egymással. Az első pillanattól kezdve hatalmas volt az összhang közöttük és a szülők is repestek az örömtől, hogy a gyermekeik megtalálták a párjukat.

Először én utaztam ki hozzá Moszkvába, a kapcsolatunk olyan szépen alakult, hogy onnan egyenesen a szülei városába mentünk, ahol nagyon jó benyomást tettünk egymásra. Ezután ő látogatott el kis hazánkba, ahol pedig én mutattam be az én szüleimnek. Anyukám repdesett az örömtől, hogy végre megtaláltam az életem párját és mindenben támogatták az elképzeléseinket.

„Nem adjuk fel”

Ádám Isztambulban kérte meg Kátya kezét, utcazenészek kíséretében, a polgári esküvőjükre pedig tavaly decemberben került sor. 

A közös nyelv a legelejétől fogva és mind a mai napig az angol. Még sok időnek kell eltelnie, hogy egymás anyanyelvén tudjunk beszélgetni, de nem adjuk fel és tanuljuk a magyart és az oroszt.

Ádám és Kátya egyelőre nem beszéli a másik anyanyelvét (Beküldött fotó)

„Ne ugorjanak bele egyetlen kapcsolatba sem”

Ádám elárulta a jó kapcsolat és a hosszú házasság titkát: tartsuk fontosabbnak a másik szükségleteit a magunkénál!

Azt üzenjük azoknak, akik még nem találták meg a párjukat és azoknak is, akik már megtalálták, hogy törekedjenek önmaguk fejlesztésére. Az önfejlesztésre szánt időt semmiféleképpen se spórolják meg, ne ugorjanak bele egyetlen kapcsolatba sem. Mindenképpen dolgozzanak magukon nagyon-nagyon sokat, hogy önmaguk legjobb változatát tudják kihozni

– tanácsolja a pár, akik számára a Krisna-tudat segít az összhang megteremtésében. 

„A Krisna tudat az Istenszeretet kifejlesztésének a tudománya. Mi összekötöttük az életünket, hogy az Istenszeretet kifejlesztésének az útján egymásnak a társai, barátai legyünk.”

– vallják.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás