Megtörtént a várva várt csoda: SMA Tomika megtette az első lépéseit

Hatalmas utat járt be a Galó család, akik két éven át futottak versenyt az idővel, hogy megmentsék gyermeküket. SMA Tomika azóta rengeteget fejlődött, most pedig új célt tűzött ki maga elé: járni tanul.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.10.04. 13:30
SMA Tomika életmentő lépés kisfiú

Ahogy arról lapunk már többször hírt adott, teljesen megváltozott a 7 éves SMA Tomika élete. A kisfiú idén tavasszal kapta meg a több százmillió forintos életmentő génterápiát. Hihetetlen, de szinte pár nappal a kezelés után látható volt a változás. Tomika egyre erősebb lett, sokkal tisztábban beszél, újra szilárd ételt eszik és a gyógytornák akadályait is sokkal könnyebben veszi. Most azonban újra kemény fába vágta a fejszéjét: járni tanul.

SMA Tomika
SMA Tomika rengeteget fejlődött Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Idén is rengetegen gondoltak a kisfiúra, amikor az adó 1%-áról kellett dönteni. Ennek köszönhetően szülei egy új, izgalmas fejlesztést is bevezhettek Tomika mindennapjaiba, a gyermek legnagyobb örömére.  

Tomika már nagyon szeretne sétálni, most pedig végre gyakorolhatja is, így az agy és az izmok is "megtanulják", hogy is kellene összerakni ezt a mozgásformát, igaz még egy robot segítségével.

 – magyarázta Hornischer Anikó, a kisfiú édesanyja.

SMA Tomika alig várja, hogy újra sétáljon

Ami pedig még különlegesebbé teszi az egészet, hogy Tomika szeretett gyógytornásza, Ilcsi is ebben a központban dolgozik, így a séta örömét is együtt élhetik meg, illetve a tornát is folytathatják.

Nagyon örülök, mert Ilcsi már ismeri Tomikát, tudja a határait és feszegeti is bőven. Nagyon ügyesek együtt. Tomika pedig hihetetlenül élvezi az új mozgásformát, főleg, hogy Ilcsi közben a világ születéséről és a dinoszauruszokról mesél neki. 

– árulta el a büszke anyuka.

Miközben a kisfiú tornázik, a robot folyamatosan nyújtja a térd kontraktúráit és dolgoztatja az izmokat. Tomika 280 métert sétált 39 perc alatt, ami összesen 1022 lépés. Szülei nem is lehetnének büszkébben a gyermekükre. A kis harcos is nagyon lelkes, alig várja, hogy újra sétálhasson.

Még haza se értünk, de már kérdezte, hogy mikor megyünk újra. Majd az este folyamán legalább még háromszor megkérdezte, hogy de biztos, hogy mehetünk a következő hétfőn is? Hála Nektek, pedig igen a válasz. 

– tette hozzá Anikó.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás