Azt jósolták, nem fog beszélni, most hangosan olvas SMA Tomika – megható videó

Rengeteg új élményt tartogat a jövő a kisfiú számára. Szülei is roppant büszkék rá és úgy néz ki, SMA Tomika hamarosan már maga olvashatja kedvenc könyveit.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.09.26.
SMA Tomika logopédus beszél olvas

Ahogy arról lapunk már hírt adott, idén SMA Tomika is elfoglalta helyét az iskolapadban. A kisfiú már alig várta, hogy ő is iskolás lehessen. A gyermek a fél éves dubaji útra sem játékokat vitt magával, hanem kedvenc mesekönyvei lettek az útitársai. Azóta is minden reggel lelkesen lépi át az iskola kapuját, hogy új kis barátaival csillapítsák tudásszomjukat. 

SMA Tomika
SMA Tomika már olvasni is megtanult  –  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

A Galó család számára még mindig hihetetlen, hogy kisfiuk végre iskolás lett. Tomikának ugyanis nem jósoltak túl sok jót az orvosok. Amikor betegsége kiderült, arra kérték a szülőket, hogy szeressék, amíg lehet. A kisfiú azonban egy igazi harcos, aki hősként küzdött a betegségével. Szülei pedig gyűjtésbe kezdtek, hogy Tomika megkaphassa az életmentő génterápiát. Két hosszú év alatt össze is gyűlt a hatalmas összeg, a kisfiú pedig Dubajban átesett a méregdrága kezelésen. Szerencsére a durva mellékhatások nem jelentkeztek nála, így júliusban haza is térhettek. 

Tényleg olyan érzés, mintha egy kisfiúval utaztunk volna ki Dubajba, de egy igazi érett nagyfiút hoztunk haza

– mondta akkoriban Tomika édesanyja, Anikó.

Az anyuka egy igazán megható pillanatot is megosztott velünk. Bár többen úgy gondolták, Tomika sosem lesz képes a beszédre, most hangosan olvas.

Emlékszem Andival, a logopédusunkkal pontosan 1 évet küzdöttünk, hogy Tomika elkezdjen beszélni. Nagyon nehezen indult, sok fejlesztője már a tablettel való kommunikációt javasolta, de nem adtuk fel és most olvas. Hihetetlen, csodálatos érzés. Nekem biztosan örök emlék lesz

– árulta el.

Tomika még az emelődarut is kipróbálta – Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

SMA Tomika semmitől sem fél

A kisfiú a hétvégén is rengeteg új élményt gyűjtött. Hosszú idő után végre ő is kiélvezheti azokat a programokat, amikre eddig nem volt lehetősége, ugyanis szülei nem merték őt sűrűn emberek közé vinni, nehogy elkapjon valamit.

Ezer éve nem mozdultunk ki, hisz a tömeg tabu volt, de az iskolában úgyis bármit összeszedhetünk, így úgy döntöttünk, ideje rendes családként funkcionálnunk és élményeket szerezni

– mondta Anikó.

Élmény volt is bőven, Tomika és a szülők is nagyon jól érezték magukat. Beleülhetett egy csomó járműbe, a kisfiúnak pedig a fűnyíró lett a kedvence.

Amikor meglátta az emelődarut és azt, hogy ki lehet próbálni, azonnal mondta, hogy ő is, ő is. Bevallom őszintén, nekem tériszonyom van, így nem igazán tetszett ez a terv, de az apja ezt is bevállalta. Kis segítséggel bevarázsolták a daruba és emelkedtek is felfelé. Nekem végig gombóc volt a gyomromban, de a fiúk nagyon élvezték

 – sorolta.

Tomikának ez hatalmas élmény volt és anyja elmondása alapján egy kicsit sem félt. Reméljük, hogy még rengeteg új élményt gyűjthet és végre kiélvezheti a gondtalan gyermekkort.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás