„Akkor induljon a séta!” – Végre járni tanulhat SMA Tomika

Tomika rengeteget fejlődött az utóbbi fél évben, hála a génterápiának. A kisfiú alázatát és akaraterejét felnőttek is megirigyelhetik. Sorra vette az akadályokat, most pedig egy újabb hatalmas feladat előtt áll: megtanul járni.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.08.25.
Módosítva: 2024.08.25.
kisfiú lépés eszköz SMA Tomika

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a budapesti Galó Tamás Dominik rohamos tempóban fejlődik, mióta megkapta Dubajban a várva várt génterápiát. Az egymilliárd forintos kezelés rengeteget segített a kisfiúnak: végre szilárd ételt ehet, javult a tartása és a beszéde is sokkal érthetőbbé vált. Most pedig egy újabb mérföldkő előtt áll: járni tanul.

Tomika lassan megteszi első lépéseit  Fotó: Facebook/Együtt Tomikáért

Amiről tavaly még csak álmodni sem mertek, napjainkra valósággá vált. Az olaszországi orvosok is megerősítették a Galó családot abban, hogy a kisfiú már elég erős ahhoz, hogy járni tanulhasson. Le is gyártották a járássegítő eszközöket, amik segíteni fogják Tomikát a kemény munkában.

Nehezen találom a szavakat. Annyira büszkék vagyunk rá, annyi akaraterő van Tomikában, hogy hihetetlen. A felsőtestéről lekerült a merevítő is, csak egy kis rugalmas ruha segíti, semmi más. Alig várja, hogy sétálni tanuljon és az ő akaraterejével biztos vagyok benne, hogy fog is

– mondta el lapunknak korábban Tomika anyukája, Anikó, aki arról is beszélt, hogy azóta sincsenek szavak arra az örömre, arra a lelkesedésre, amivel Tomika elkezdte gyakorolni ezt az új élethelyzetet. 

Akkor induljon a séta!

– kiáltotta Tomika, amikor szülei belevarázsolták az új járássegítőbe.

Persze sajnos nem eszik ilyen forrón a kását, de ha ez a lelkesedés kitart, akkor talán hamarosan megteszi az első lépéseit is. Most egyelőre az egyensúlyt kell megtalálnia, de édesanyja szerint nagyon ügyes és az ő kitartásával, akaraterejével biztosak abban, hogy a kisfiú pár hét alatt meg fog birkózni az újabb akadállyal.

„Olyan jó így látni! Hihetetlen érzés!“ – tette hozzá az édesanya.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás