„Nem akarom elveszíteni az anyukámat!” – Egy 10 éves kislány mentett életet

Hősként viselkedett a kislány, ennek köszönhetően megmenekült az édesanyja.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.22. 12:00
életmentés kitüntetés Bátor

Szívszorító és egyben felemelő hírek érkeztek Angliából. Az East Midlands-i Mentőszolgálat operátorához ugyanis egy megrázó telefonhívás futott be néhány hónappal ezelőtt. Egy 10 éves kislány, Phoebe Gibbs szinte zokogva, de tisztán és érthetően mondta el a telefonban, hogy az édesanyja összeesett az otthonuk fürdőszobájában, és segíteni akar neki, mert nem akarja őt elveszíteni. A segélyhívó végig a vonalban maradt a gyermekkel, aki részletesen válaszolt minden kérdésére, és ezzel megmentette az édesanyja életét.

megmentette édesanyja életét a kislány, Phoebe Gibbs
Kitüntették a kislányt, aki megmentette az anyukája életét (Fotó: East Midlands Ambulance Service)

A Metro magazin számolt be a nem mindennapi életmentés folyamatáról. A lapnak sikerült megszereznie a telefonbeszélgetés átiratát, amely könnyeket csalt a mentőszolgálat munkatársainak szemébe.

Phoebe: A mama sápadt, és úgy néz ki, mint aki nem lélegzik. A mellkasára tettem a kezemet és a fülemet, hogy ellenőrizzem. A nevemet kiabálta, aztán hirtelen azt láttam, hogy úgy néz ki, mint aki meghalt. De szerencsére nem halt meg, csak alig lélegzik.

Operátor: Ébren van édesanyád?

P: Alig mozgatja a szemét, azt hiszem, hogy eszméletlen. Mozog a teste, látom, hogy mozog. A hasa furcsán mozog, mintha ki-be járna, nagyon furcsa. A szeme folyamatosan kinyílik és becsukódik, valahányszor megérintem. Fogja a kezem.

O: Úton van a segítség.

P: Nem akarom elveszíteni az anyukámat, nagyon szeretem őt!

O: Menj ki a ház elé, máris ott vannak a kollégáim, vidd őket anyukádhoz!

P: Rendben, akkor bezárom a kutyákat, hogy be tudjanak jönni!

A mentőszolgálat munkatársai néhány perccel később már a helyszínen voltak, Phoebe pedig felkísérte őket az emeleti fürdőszobába. Az édesanyjánál súlyos fertőzés jelei mutatkoztak, lázas volt, miközben nagyon alacsony volt a vérnyomása. Később kiderült, hogy egy szörnyű tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, ami miatt hónapokon keresztül kórházi ápolásra és antibiotikum kúrára volt szüksége, de végül elhagyhatta a kórházat.

Kitüntették az életmentő kislányt

A lap arról írt, hogy múlt hét pénteken az East Midlands egészségügyi szervezet bátorság érdemrendet adott át a kis Phoebének az iskolájában. A díjátadó során ott volt a kislány édesanyja is, aki nagyon büszke a kislányára, és arról beszélt a lapnak, hogy a férjével egészen kicsi korától kezdve felkészítették az ilyen helyzetekre a gyermeküket, aki még a családtagjai születési dátumát és címét is tudja a segélyhívó száma mellett.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás