Íme a legtutibb muslicacsapda tippek - filléres, hatásos megoldások - Videó!

Forradalmi megoldásokat osztott meg a muslicák ellen a TikTok kedvenc növényorvosa. Tuti muslicacsapda tippeket mutatott.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.01. 12:30
muslica praktika TikTok

Biztos neked is meggyűlt már a gondod a muslicákkal az otthonodban. Az apró kis rovarok szinte a semmiből jelennek meg és folyamatosan a gyümölcsök felett köröznek. A TikTok kedvenc növényorvosa, Gyuris Rita filléres házi praktikákat osztott meg a muslicák ellen: bevezetett minket a muslicacsapda készítés fortélyába.

muslicacsapda
A palackos muslicacsapda, tölcsérrel Fotó: TikTok/plantprotecting

A növényorvos közzétette a két, számára legjobban bevált muslicacsapda elkészítésének módját. Rita gyümölcsevő lepkéket tart háziállatként az otthonában, ezért sok muslica van náluk. A növényorvos tökélyre fejlesztette a muslicacsapdáit; amiknek az elkészítési módjait megosztotta a TikTok csatornáján.

Palackos muslicacsapda: 

„Amire mindenképpen szükséged van az az almaecet és valamilyen flakon, vagy üvegtál, amibe tölthetünk az almaecetből és valamilyen gyümölcsléből. Ha a palackos csapda mellett döntötök, ahhoz kell egy papírtölcsért készíteni; ez azért nagyon fontos, mert a muslicák bemenni betudnak rajta, de kimenni már sokkal nehezebb nekik, mert nem igazán találják meg a kifelé vezető utat. A papírtölcsért jól ragasszuk bele, hogy ne tudjanak oldat sem kiszökni.”

A tál muslicacsapda Fotó: TikTok/plantprotecting

Tál muslicacsapda:

„Ha sima tálba tesztek almaecetet az is működik, de tegyetek bele egy csepp mosogatószert, mert ezáltal csökken az anyag felületi feszültsége és nem fognak tudni elszállni belőle a muslicák, hanem szépen lesüllyednek.”

 

Nézd meg Rita videóját a muslicacsapdákról:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás