Most érkezett: olyan időjárás tér vissza a héten, amit már évek óta nem láttuk

A meteorológusok szerint a múlt egy darabkája tér vissza.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.16.
Módosítva: 2024.10.16.
időjárás meteorológia ősz előrejelzés

Az elmúlt évtizedekben szinte eltűntek az évszakok. Általában a minimum- és maximum-hőmérsékletek emlékeztetnek csak rá minket, hogy éppen nyár, vagy tél van jelenleg. Az őszi és tavaszi időjárás pedig inkább már csak egy néhány napig tartó felhős és latyakos átmeneti időszak, nem három hónapig tartó kellemes, és a természet számára megújulást hozó évszak. Most azonban a Köpönyeg csapata arról számolt be, hogy a héten megtapasztalhatjuk, hogy milyen egy csendes, szélsőségek mentes, igazi őszi időjárás. A héten ugyanis az erős szél, és az ideiglenes ködképződések mellett valódi őszi időjárásunk lesz, csapadék, fagyok, vagy éppen kánikula nélkül.

Valódi őszi időjárás lesz a héten szélsőségek nélkül Fotó: Pexels/Kadri Vosumae

Szerdán a Dunántúlon tartósabban rétegfelhős lesz az ég, míg keleten sok napsütésre van kilátás. Nem lesz csapadék. A keleties szél egyre inkább megélénkül. 16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön DNy, Ny felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ám záporeső inkább csak Zala, Somogy vármegyékben fordulhat elő. A keleties szél megerősödik. Marad a 15-17 fok körüli maximum.

Pénteken nagyrészt erősen felhős idő várható, de csapadék nem valószínű. A keleties irányú szél több helyen megélénkül, és egy-egy helyen erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet 15 °C körül alakul.

Szombaton kellemes őszi idő várható. A nap folyamán változóan felhős égbolt lesz jellemző, de hosszabb napos időszakokra is lehet számítani. Csapadék nem valószínű, és hajnalban néhol pára- és ködfoltok képződhetnek. A keleti és délkeleti szél több helyen megélénkülhet, de erős széllökések csak elvétve fordulhatnak elő. 13–19 fok várható délután – olvasható a meteorológiai szakoldal előrejelzésében.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás