Hatalmas fordulat: felmentették a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottját

Újabb fordulatot hozott a Maddie McCann-ügy.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.08.
Madeleine McCann Christian Brueckner Németország

2007. május 3-án szinte teljesen nyom nélkül tűnt el a portugáliai Praia Da Luz-ból Madeleine McCann. A McCann-család nyaralása hamar rémálomba fordult, amikor a gyerekek ellenőrzésekor Madeleine kislányukat nem találták a gyerekágyban. Ezt követően a gyerekrabló-hálózatokon keresztül maguk a szülők is össztűzbe kerültek, de elítélni senkit nem sikerült az ügyben. A legutóbbi gyanúsítottat éppen ma mentették fel több vád alól.

-
Fotó: AFP

A McCann-akta még mindig nyitva

Madeleine McCann eltűnésének fő gyanúsítottját, Christian Brücknert felmentették egy nemi erőszak vádja miatt indult perben. A férfit korábban hét év börtönbüntetésre ítélték egy tizennégy éves lány és egy fiatal nő megerőszakolása, és két gyerek szexuális zaklatása miatt.

Brückner a mai napig rács mögött tölti mindennapjait Németországban. A férfit hét évre ítélték el drogkereskedelem és egy hetvenkét éves nő megerőszakolása miatt, a büntetése jövő év szeptemberében jár le.

Most ért véget a per, mely az év elején vette kezdetét, ahol ítélethozatallal első fokon azzal érveltek a védői, hogy bizonyítékok hiányában fel kell menteni a gyanúsítottat. Az ügyészek kérték a bíróságot, hogy Brückner további 15 évre rács mögé kerüljön. Uta Engemann bíró felmentő ítéletét azzal indokolta, hogy szerinte nem volt elegendő bizonyíték az ítélethozatalhoz. Az ügyészek közölték: fellebbeznek a keddi ítélet ellen.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás