Gejzírként ömlött a víz Óbudán, Krisztián elképesztő leleményességgel mentette a helyzetet – Fotók

Feltörte a betont, és gejzírként ömlött az utcára a víz Óbudán. A panelok között pillanatok alatt a víz lett az úr, amikor egy családapa úgy döntött: a tettek mezejére lép! A lakók az interneten hálálkodnak neki, amiért gyorsan felismerte a helyzetet és cselekedett.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.10.16. 11:00
Óbuda családapa csőtörés víz hős

Emberségből jelesre vizsgázott J. Krisztián, az már biztos! A családapa épp hazafelé vezetett autójával, amikor váratlan helyzetben találta magát. Bár fáradt volt, mindent félretett, hogy gyorsan segítsen!

Óbuda hőse
Egy csőtörés miatt a víz teljesen elárasztotta az egyik utcát, Óbuda hőse közbelépett /  Képünk illusztráció: Shutterstock

Civilként mentette a helyzetet

Krisztián épphogy befordult az autójával a Hollós Korvin Lajos utcába, amikor riasztó látvány fogadta: az egyik panelháznál feltört a víz egy csőtörés miatt, és mindent ellepett.

„Gyorsan leparkoltam, majd megnéztem, hogy mi is történt” – idézte fel a Metropolnak. Már a bokájáig ért a kiömlő víz, ami az egész utcát ellepte – rövidesen már az autók aljáig ért, és egyre csak emelkedett a vízszint!

A víz az autók alatt terült el /
A víz az autók alvázáig ért / Fotó: Metropol olvasó

A látvány leblokkolta a környékbelieket, hiszen pillanatok alatt lett a víz az úr az utcában a gigantikus csőtörés miatt. Hatalmas volt a felfordulás: a vízügyesek vért izzadva küzdöttek, hogy megfékezzék a vizet. Az utca olyan volt, mint a Kis-Balaton – ekkor Krisztián a tettek mezejére lépett. „Az út tiszta Kis-Balaton volt! Gondoltam, én is beszállok, hogy ne legyen még nagyobb a baj” – mondta Krisztián. Belelépett a bokáig érő vízbe, és az esővíz lefolyókat kereste.

A rácsokat kutattam. A törés helyétől nagyjából 5 méterre találtam egyet. Leszedtem róla a faleveleket, megtisztítottam, és mentem tovább a többi rácshoz. A Veres Pál Gimnáziumál kettőt is levélmentesítettem. Az egyik lefolyóról még a rácsot is leszedtem és ott álltam, nehogy valaki belelépjen a lyukba

- idézte fel Krisztián.

 A víz Krisztián szerint szinte már úgy festett, mint a Kis-Balaton /
 Az utca Krisztián szerint úgy festett, mint a Kis-Balaton / Fotó: Metropol olvasó

Kutattak Óbuda hőse után

Ekkorra már néhány katasztrófaturista is összegyűlt, mire Krisztián őket is hadrendbe állította, hogy segítsenek neki megállítani a vizet, ami lassan folyóvá duzzasztotta az utcájukat. „Megkértem őket, hogy figyeljenek a lyukra, és folytattam a csatornarácsok keresését” – mondta a családapa, aki így elérte, hogy a víz gyorsabban lefolyjon és a vízszint ne emelkedjen tovább. Néhányan több emelet magasról, az ablakból nézve követték végig, mit tesz.

Ha Krisztián nem lép közbe, talán a végén hajózni lehetett volna a panelházak között. A lakók hálásak voltak neki, az egyikük még fotót is készített róla és a nyomára akart bukkanni, hogy megköszönje a lélekjelenlétét. Az egyik Facebook-csoportban nyomozott Óbuda hőse után.

Mutatjuk!

Óbuda hóse
Óbuda hőse lett a szomszédai szemében Krisztián / Fotó: Metropol olvasó

A mai csőtörés kapcsán szeretném felhívni a figyelmet a képen látható úrra! Ő volt az, aki a ruházatát és önmagát sem kímélve járta az útszakaszt, keresve a lefolyókat annak érdekében, hogy a kiömlő víz minél gyorsabban eltávozzon, ezzel megkönnyítve a délutáni közlekedést. Köszönjük szépen!

 – üzente a férfi, akinek szerencséje volt: Krisztián hozzászólt a posztjához. „Az ott én vagyok? Igen! Szívesen, más is megtette volna” – írta Krisztián, aki a Metropolon keresztül azt üzente: máskor is szívesen segít, ha szükség lesz rá.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás