Egy ember meghalt, többen megsérültek – tucatnyi embert ejtett rabul a lift

A 12 fős csoport 6 órán keresztül raboskodott a föld alatt.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.11.
liftbaleset tragédia aranybánya életmentés

Hat órán keresztül küzdöttek a mentőcsapatok azért, hogy felszínre hozzanak egy 12 fős turistacsoportot, melynek tagjai egy meghibásodott lift miatt egy használaton kívüli aranybánya mélyén rekedtek. A látogatók több száz méter mélyre akartak leereszkedni a felvonóval, azonban a régi szerkezet felmondta a szolgálatot, és csapdába ejtette a benne tartózkodókat. A baleset során egy ember életét veszítette a föld alatt. Megrázó részletek következnek.

bánya
Egy rég bezárt aranybánya mélyén rekedt a turistacsoport, egy ember meghalt, többen megsérültek (Fotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Az amerikai Coloradóban található Mollie Kathleen aranybánya évek óta már csak turisztikai látványosságként működik, azonban csütörtökön szörnyű dolog történt a föld alatt: egy látogatói csoport a bánya 300 méteres mélységébe akart utazni, amikor félúton tönkrement a felvonó. Az incidens részletei még nem tisztázottak, azonban a mentőszolgálatok tájékoztatása szerint egy ember életét veszítette a liftben, legalább négyen pedig megsérültek a bánya liftjében rekedt látogatók közül. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy rádiókapcsolatot tudtak létesíteni a felszínen levőkkel, így segítséget tudtak hívni. A bánya mérnökei erejükön felül dolgoztak azon, hogy működésképessé tegyék a felvonót, ami 6 órányi küzdelem után sikerült is, így nem kellett köteleken leereszkedni a bajba jutott emberekért. 

A tragédiát még szomorúbbá teszi, hogy egy hét múlva bezárták volna az aranybányát, ugyanis télen nem látogatható a létesítmény. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerkezet meghibásodását, azonban érdekesség, hogy utoljára 1982-ben fordult elő, hogy megállt a bánya liftje, akkor azonban szerencsére nem történt haláleset a mélyben. Még rejtélyesebbé teszi az ügyet, hogy Colorado államban szigorú szabályok vonatkoznak a turisztikai célból megnyitott bányákra, például évente ellenőrzik, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak, ezen a helyszínen azonban az ellenőrzések jegyzőkönyvei nem elérhetőek… – számolt be róla a brit Metro magazin.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás