Egy édesapa leghőbb vágya és pénzsóvársága ölte meg 7 éves kislányát

Az apa életveszélyes kalandra invitálta kislányát, mely során megtörtént a legrosszabb.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.07. 13:00
zuhanás repülő kislány családi tragédia

Néhány szülőnél előfordul, hogy a saját el nem ért álmát kényszeríti rá a gyermekeire, akkor is, ha a gyerek nem ugyanolyan hévvel vágyik a sikerre, mint a családtagja. Ebbe a helyzetbe került egy 7 éves kislány, Jessica Dubroff is, akinek az apukája világéletében sikeres pilóta akart lenni, azonban sosem teljesült a vágya. Miután a kislánya 6 éves lett, az apja, Lloyd repülős órákra íratta be a gyermekét, és kitalálta, hogy világrekordot fognak együtt felállítani néhány hónap múlva. A férfi azt tervezte, hogy a gyermeke át fogja repülni egész Amerikát egy kisgép pilótájaként, az akciójukat pedig közvetíteni fogja a televízió.

Repülőgép repülő pilóta
7 éves kislányát kényszerítette a pilótafülkébe a felelőtlen édesapa! /Fotó: Pexels/Illusztráció

Jessica azonban mindössze 33 órát repült, mielőtt elkezdődött a küldetés, amely során a repülésoktatója és az édesapja is elkísérte a gyermeket. A gépet ráadásul át kellett alakítani, hogy a kislány elérje a gombokat és a kormányt. Nagy médiafigyelem közepette el is indult a csapat 1996. április 10-én a keleti partról, azonban másnap tragédiába fulladt a kihívás. Az első állomáson ugyanis figyelmeztették a csapatot, hogy az időjárás nem teszi lehetővé, hogy folytassák az útjukat, az apuka azonban ezt figyelmen kívül hagyta, mert szoros menetrendjük volt az országos tévécsatornákkal, és oda kellett időben érniük a következő állmásra.

Nem sokkal a felszállás után azonban problémákba ütköztek, a repülő nem tudta elérni a megfelelő magasságot és lezuhant. Lloyd a zuhanás során átvette a botkormányt a gyermekétől, azonban már nem tudta egyenesbe hozni a gépet, és a repülő a három utasával együtt a földbe csapódott. 

A mindössze 7 éves Jessica, az apja, és a repülésoktatójuk életét veszítette a baleset során. A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a gép túl nehéz volt, a tömeg eloszlása nem volt megfelelő egy ekkora útra. Lloydot minősítették hibásnak, amiért a figyelmeztetések ellenére felszálltak a géppel. A tragédiát követően akkora médiavisszhang zúdult az amerikai kormányra, hogy az akkora elnök Bill Clinton aláírt egy törvényt, amely megtiltja, hogy 16 éven aluliak vezethessenek repülőgépet - elevenítette fel most a történteket a DailyStar.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás