Ezek Európa legbarátságosabb városai – Budapest már a második helyen

Sokaknak meggyőződésük, hogy minket, magyarokat, a közvetlenségünkért kedvelnek az ide látogató külföldi turisták, akik aztán úton-útfélen hangoztatják, hogy milyen vendégszerető és barátságos nép is a magyar. Mások szerint ez csak tündérpor és maximum mi szeretnénk ezt gondolni saját magunkról. Utóbbi társaságra cáfolt rá az egyik neves turisztikai portál és annak legbarátságosabb városokról összeállított rangsora.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.10.05. 13:00
utazás turizmus Budapest

Az egyik népszerű utazási magazin, a Condé Nast Traveler szakemberei immár nem először vállalkoztak arra hogy összeállítják Európa legszebb városait annak tükrében, hogy az ott élők mennyire barátságosak és vendégszeretőek. Aligha kell annál jobb visszaigazolás a magyar vendégszeretetre, mint az így kialakult, Európa legbarátságosabb városait tömörítő top 5-ös sorrend, amelyben hazánk fővárosa is helyet kapott. 

legbarátságosabb város
Budapest újabb összevetésben végzett az élmezőnyben: Európa legbarátságosabb városai közé választották a magyar fővárost Fotó: Han / Pexels (illusztráció)

Íme Európa legbarátságosabb városai:

5. Berlin

Az, hogy a német főváros, az elektronikus zene bölcsője, ott van a legjobbak között, talán nem akkora meglepetés: a berliniek híresek a közvetlenségükről és arról, hogy ők aztán szinte semmin nem rökönyödnek meg. Talán a város színes éjszakai élete, a világszerte ismert éjszakai klubok lüktető pezsgése teszi ilyenné az itt élőket, de az biztos, hogy Berlin nem véletlenül szerepel szinte minden turista bakancslistáján azok között a városok között, ahová egyszer mindenképpen el kell látogatni.

4. Bécs

A sógorok fővárosa az utóbbi években – nagyon kevés kivételtől eltekintve – letaszíthatatlan volt a világ legélhetőbb városainak trónjáról. Ebből adódóan talán kicsit meglepő Bécs negyedik helye a legbarátságosabb európai városok listáján, hiszen ahol jó élni, ott valószínűleg néhány napot eltölteni sem lesz olyan rossz.

3. Valencia

Naná, hogy a top 5-ből nem hiányozhat egy igazi, mediterrán város sem! A turisztikai portál indoklása szerint Spanyolország harmadik legnagyobb városa nemcsak a strandok, a modern építészet és a történelmi óváros tökéletes keverékét kínálja, hanem a biztonság érzését is, mindezt pedig az itt élők hihetetlen közvetlensége teszi teljessé.

2. Budapest

Fővárosunk lassan minden turisztikai összevetés élmezőnyében helyet követel magának, azaz mára szinte megkerülhetetlen tényezővé vált, ha utazásról van szó. Most sincs másként. A Condé Nast Traveler szerzői azt írták, hogy Budapest termálfürdőiben ázva, vagy a Lánchídon átsétálva szinte lehetetlen, hogy ne keveredjen baráti beszélgetésbe az ide látogató turista a budapestiekkel, akik – mint írják – büszkék a városukra, szívesen adnak tippeket a látnivalókról és gondoskodnak arról is, hogy az ide látogatók az első perctől jól érezzék magukat.

1. Stockholm

A hűvös északi habitus itt nem érvényesül, miután a svéd főváros lakossága nyitott emberekből tevődik össze, akik a barátságos természetükről és végtelenül laza életszemléletükről ismertek. A fika életszemléletet hozzák példaként. A fika svéd nyelven kávét, kávészünetet jelent, de a köznyelvben van egy olyan értelmezése is, miszerint ez egy olyan pillanat, amikor lelassítasz és értékeled picit az élet jó dolgait.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás