„Az orvosok azt mondták, hogy a viszketésemet ételallergia okozza – aztán sokkoló diagnózist kaptam”

A lányt sokkolta, amikor az orvosok közölték, mi baja van.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.17.
betegség rák diagnózis egészség

Egy 15 éves lánynál rákot diagnosztizáltak, miután egy „elviselhetetlen” viszketés jelentkezett, amelyet kezdetben allergiás reakciónak hittek. A fiatal hölgy most arra buzdítja az embereket, hogy „bízzanak a megérzéseikben”, és forduljanak orvoshoz, ha valami rendellenességet tapasztalnak.

kórház, orvosok, mentő
Sokkoló, amit az orvosok közöltek a fiatal hölggyel – Fotó: Pexels

A 48 éves Deborah Connell és férje, a 65 éves Brian, akik a skóciai Bonkle-ban élnek, a törvényes gyámjai 15 éves unokájuknak, Niamh-nak, egy „lenyűgöző” és „egészséges lánynak”, aki minden szépséggel kapcsolatos dolgot szeret. Azonban az életük egy szempillantás alatt a feje tetejére állt.

Júniusban Niamh egész teste viszketni kezdett, de a család először azt hitte, hogy ez valamilyen allergiával függ össze, és a háziorvosa azt javasolta, hogy vezessen naplót az ételekről és a szépségápolási termékekről, hátha valamelyik ezek közül okozza a problémát. A viszketés azonban hamarosan „elviselhetetlenné” vált, olyannyira, hogy Niamh nem tudott aludni, és szétvakarta a bőrét, és miután egyik napról a másikra hirtelen egy csomó jelent meg a nyakán, a családja azonnal a sürgősségire vitte őt.

CT-vizsgálat, biopszia és ultrahangvizsgálat következett, amelyek alapján augusztusban diagnosztizálták Niamh-nál a nyirokkeringésében kialakuló Hodgkin-limfóma rákot, és jelenleg kemoterápiás kezelést kap. Deborah elmondta, nagynénje, Mhaired Niamh szeptember 10-én, 35 éves korában meghalt, miután mentális és alkoholproblémákkal küzdött.

Niamh támogatására és Mhaired emlékére Deborah és Brian azóta elindítottak egy gyűjtést a GoFundMe-n, és a „Brave the Shave” támogatására leborotválták a hajukat, hogy pénzt gyűjtsenek a Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet számára. 

Niamh egyike volt azoknak a lányoknak, akik gyönyörűek, lenyűgözőek, de nem akarják, hogy bárki is lássa, mert a haja teljesen kihullik. A kemoterápia miatt még új körmöket sem tud felrakatni vagy körömlakkozni, szóval ez az, amivel küszködik. Rengeteg barátja van, de nem is akarja látni őket, ami szívszorító

– idézi Deborah szavait a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás