„Semmiképp ne adjátok fel!” – Három mellráktúlélő anyuka üzent a rákkal küzdőknek

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Cikkünkből három mellráktúlélő édesanya történetét ismerheted meg, akik erőt szeretnének adni a rákkal küzdőknek.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.06. 16:30
Módosítva: 2024.10.06. 16:57
mellrák Október a mellrák elleni küzdelem hónap kemoterápia

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az önvizsgálat és a szűrések fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni; életet menthet, ha időben felismerjük a betegséget. Három mellráktúlélő édesanya üzent a sorstársainak.

mellrák túlélő
Október a mellrák elleni küzdelem hónapja (Fotó: Illusztráció: pexels.com)

Íme a három mellráktúlélő anyuka története: 

Farkucza Andi a szerelem erejével győzte le a mellrákot. A 47 éves énekesnő 8 kemoterápián és 15 sugárkezelésen van túl, a bal mellét eltávolították, a haját pedig saját magának vágta le a fürdőszobájában.

Semmiképp ne adjátok fel, és minden negatív dolgot engedjetek el az életből! Ne görcsöljetek dolgokon, amik megnehezítik az életeteket, hanem próbáljátok megérteni a történéseket és engedjétek el azokat! Sok betegség azért alakul ki, mert bizonyos dolgokon nem tudják magukat túltenni az emberek. Az erős hit a gyógyulásban, és a szeretet a legjobb terápia

– vallja Andi.

mellráktúlélő
Andi mellráktúlélő (Fotó: Ripost)

Nagy Katalin egy szűrésen szembesült vele, hogy daganatot találtak a mellében. Akkor úgy döntött, hogy megteszi az egyik legnehezebbet, amit nő tehet: mindkét mellét levetette, így szállt szembe a rákkal. Kata arra buzdítja az embereket, hogy menjenek el szűrővizsgálatra. 

Ha nem megyek el a szűrésre, akkor talán még mindig itt ülnék és azt hinném, egészséges vagyok, pedig lehet, hogy már áttétes lennék!

– fogalmaz.

Nagy Katalin (Beküldött fotó)

Farkas-Mágori Csilla legyőzte a rákot, majd gyermeke született. A kemoterápia okozta szövődmények miatt az orvosok azt mondták neki, hogy szinte nulla százalék esélye van arra, hogy természetes úton gyermeke legyen. Csilla nem adta fel a harcot: előbb a rákkal szállt szembe, majd férjhez ment és egy csodálatos kislányt hozott a világra. Csilla anyukája is mellráktúlélő, így már az első menstruációjakor megtanította neki az önvizsgálatot.

Mindig csak a következő lépésre szabad koncentrálni, és igenis hinni kell a csodákban. Mindenki végezze el az önvizsgálatot otthon, és igenis, aki kap behívót mammográfiára, az menjen el!

– tanácsolja.

Farkas-Mágori Csilla (Fotó: Murcsik-Pávó Réka)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás