Döbbenet: újabb részletek derültek ki a Titan tragédiájáról

Megdöbbentő dolgok derültek ki a meghallgatás során.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.19. 18:30
baleset TITÁN OceanGate roncs

Mint arról korábban már beszámoltunk, több mint 1 éve annak, hogy a Titan nevű mélytengeri búvárhajó merülés közben összeroppant. A fedélzeten tartózkodó öt ember közül senki sem élte túl a tragédiát.

Titanic tourist submersible disappear on an expedition to explore the famed shipwreck
Újabb részletek derültek ki a Titan tragédiájáról / Fotó: OCEAN GATE / HANDOUT

A szörnyű balesetről most újabb megdöbbentő részletek láttak napvilágot. Ugyanis az OceanGate Titan merülőhajó roncsairól készült első felvételeiből kiderül, hogy a hajó egyes részei még mindig érintetlenek, ennek pedig fontos oka van.

Szeptember 16-án az amerikai parti őrség meghallgatást kezdett, hogy kivizsgálja a tengeralattjáró balesetének az okát, és megállapítsa, hibázott-e valaki az eset kapcsán. Annak ellenére, hogy a Titanról azt hitték, hogy teljesen megsemmisült, a hajó egyes részei még mindig épek, amint az a meghallgatásról közzétett videófelvételeken és képeken látható. A kutatócsapatok az elmúlt év során a tengeralattjáró darabjait is partra hozták.

Bár ellentmondásosnak tűnik, a nagy tárgyak általában nem esnek darabokra egy robbanás során. Például egy kukta általában úgy robban fel, hogy a teteje leszakad, de a teste sértetlen marad. A Titan kezdeti meghibásodása a leggyengébb láncszemeknél, például a hajótest hibáinál következhetett be

– fejtette ki Arun Bansil, a Northeastern University fizikaprofesszora.

Az amerikai parti őrség 24 tanút idézett be a tárgyalásra, akik közül tízről feltételezhető, hogy az OceanGate egykori alkalmazottjai voltak. Az egyikük, David Lochridge állítólag még a vállalatnál dolgozott, amikor hangot adott a Titan tengeralattjáró biztonságával kapcsolatos aggodalmainak. A szeptember 17-i meghallgatáson Lochridge azt állította, hogy „minden egyes alkalommal legyintettek rá”, amikor felvetette aggályait – számol be róla a Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás