Sokkoló buszbaleset: autópályán borult fel a zsúfolt jármű, sokan meghaltak

Mississippi államban 7 ember meghalt és több mint 35-en megsérültek, amikor felborult egy utasokkal zsúfolt busz egy autópályán – közölte az állami autópálya-rendőrség.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.01.
Módosítva: 2024.09.01.
szerencsétlenség tragédia buszbaleset

A közlemény szerint hatan a helyszínen életüket veszítették, egy ember a kórházban halt meg.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó:  unsplash

A jármű az állam nyugati felén haladt Louisiana irányában, amikor hirtelen letért az úttestről, és felborult. A balesetben más jármű nem volt érintett.

A szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (National Transportation Safety Board) közösségi médiában megjelent közleménye szerint a szerencsétlenséget a busz gumiabroncsa okozta, de a részleteket a vizsgálat fogja megállapítani.

Az áldozatok között volt egy 6 éves fiú és 16 éves nővére, őket édesanyjuk azonosította, a többi áldozat személyazonosságának megállapítása tart – mondta el a helyi halottkém.

A balesetet szenvedett buszt egy 20 éve alapított közlekedési vállalkozás, az Autobuses Regiomontanas működtette, amely Mexikó és az Egyesült Államok között mintegy 100 úti célra üzemeltet járatokat, és szolgáltatásait elsősorban az Egyesült Államokban dolgozó mexikóiak veszik igénybe.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás