„Jó pár hete elfoglalta már a roncsot” – Újabb elhanyagolt autó miatt háborognak a budapestiek

Budapest a roncsautók fővárosa lett. Már több kerületben is problémát okoztak az elhanyagolt járgányok, ám úgy néz ki, a helyzet csak romlik, hiszen egyre több a roncs.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.07.
autó roncs hajléktalan bejelentés

Egyre több elhanyagolt roncsautót láthatunk Budapesten. Az elmúlt években nemcsak az elszállítatlan, magára hagyott autók száma döntött rekordot, de azok sokszor bizony biztonsági kockázatot is jelentettek. Az egyik VI. kerületi Facebook csoportba is felkerült a napokban egy kép, ami felborzolta a kedélyeket. 

Egy hajléktalan foglalta el a parkolási bírsággal telepakolt szélvédőjű autót
(Fotó: Facebook/Terézvárosiak)

A VI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton már hónapok óta parkol egy elhanyagolt autó, a helyiek elmondása szerint senki sem tudja pontosan, hogy ki a tulajdonosa, mert még sosem láttak embert a jármű közelében. Egészen mostanáig. Bár napról napra gyűlnek a szélvédőre elhelyezett parkolási bírságok, ám úgy tűnik, a kocsi gazdáját ez sem hatja meg. Ugyanakkor pár napja felfigyeltek az emberek arra, hogy egy hajléktalan nagy valószínűséggel feltörte az elfelejtett négykerekűt és azóta – mondhatni – abban él. 

Többször láttam már, hogy a lábát az ablakon kilógatva alszik a hátsó ülésen. Jó pár hete elfoglalta már a roncsot

– mondta el lapunknak az egyik környéken elő középkorú nő.

A csoportban inkább poénnal próbálták meg elvenni az élét ennek a problémának, ám érezhető, hogy igazából mindenki tisztában van a helyzet súlyosságával.

Már több a bünti, mint az autó értéke... Már rég el kellett volna szállíttatni a telepre.

– írta az egyik felhasználó.

„Belvárosi mobil garzon” – érkezett a következő komment.

„A jobbik eset, hogy csak a lábát lógatja ki...” – szólt hozzá egy másik csoporttag.

„Volt egy autó, ami hónapokig a Keletinél a Rottenbiller utcai felüljáró alatt állt, rengeteg bünti cédulával, ablakok elfedve és a kocsi mellé, alá ürítve. Többszöri rendőrségi bejelentésre is csak további cetliket osztogattak, aztán egyszer csak eltűnt az autó.” – számolt be egy hasonló történetről az egyik hozzászóló.

Sokan nem tudják, hogy kerületenként rendelet van érvényben a roncsautókkal kapcsolatban, ezért nagyon fontos, hogy ha valaki roncsautót észlel, jelentheti. Ezt az önkormányzatok vagy a közteresek honlapján lehet megtenni.

Drogosok gyújtották fel a roncsot (Fotó: Bors)

Hatalmas lángokkal égett a drogosok által használt roncsautó  

Nem ez az első eset, hogy hajléktalanok sajáították ki feledésbe merült autót. Ahogy azt a Bors megírta, felgyújtottak egy hónapok óta magára hagyott Fiat Multipla-t a Teréz körúton. A környékbeliek szerint az autó tulajdonosa már évek óta nem használta a járgányt, amire a hajléktalanok is felfigyeltek. Betörték az ablakait és a téli hideg hónapokra beköltöztek az autóba. Aztán hamar szemeteszsákokkal telt meg a jármű, ami hatalmas bűzfelhőt bocsátott ki. Miután semmilyen intézkedés nem történt, a helyiek egy idő után megunták a helyzetet és kipakolták az autót. Arra viszont nem számítottak, hogy a roncsautót két fiatal kábítószeres is kiszúrta magának, és oda járt drogozni. A helyiek úgy tudják, a drogosok összevesztek és direkt gyújtották fel az autót.

Egy kutyát tartottak a roncsautóba zárva 

Persze nem csak a hajléktalanok és drogosok miatt aggódhatnak a budapestiek. A roncsautók tulajdonosai gyakran extrém vagy kegyetlen újrahasznosítási ötletekkel keserítik meg a helyiek mindennapjait. Óbudán például egy kutyát tartott bezárva az illető. Eleinte senki nem figyelt fel az elöl totálkárosra zúzott autóra. A bezárt kutya végül a közeli magániskola oktatóinak szúrt szemet. Ők és a hozzájuk járó gyerekek is megsajnálták az ebet, ezért kihívták a rendőröket és felkutatták velük a kutyaházautó tulajdonosát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás