Számos olyan nemzet van, aminek a világ minden felében imádják az ételeit. Azonban sok olyan fogás van, ami a többség számára kihívást jelent. Meglepő, de az alábbi hazai kajáktól kiborulnak a külföldiek.
Az olasz, a kínai, illetve az ázsiai konyhák világszerte ismertek és kedveltek, persze az utóbbinak vannak olyan részei, amit csak a kalandvágyók mernek megkóstolni, ilyen például a kutyapörkölt, a kígyópálinka, a tojásból félig kikelt csirke és hasonló, az európai ízlésnek kissé merész fogások. Nekünk magyaroknak is számos olyan ételünk van, amire elég furán néznek a külföldiek, miközben mi napi szinten fogyasztjuk ezeket. A neves gasztronómiai portál, a Tasteatlas ezúttal összeállított egy olyan listát aminek azt címet adhatnánk: Ezektől a magyar kajáktól kapnak frász a külföldiek. Azokat a magyar ételeket szedték össze, illetve pontozták, amelyek a legkevésbé ízlettek a hazánkba látogatóknak. A listát a Magyarországon vendégeskedők véleményei alapján állították össze, ami több meglepetést is tartalmaz. Íme, a 3 legjobban utált magyar étel!
Ez a tipikusan ünnepi, karácsonyi étel, ami meglepő módon rendkívül népszerű volt hazánkban korábban a halászlé helyett került a terített asztalra és igazán jól megalapozta a hangulatot. Édeskés ízvilága a többséget a forralt borra emlékezteti, de ennek a vanília adja meg az alapját. Valamiért ezzel az ízvilággal nem tudtak azonosulni a külföldiek.
Ezt a nálunk oly népszerű ételt a turisták nem zárták a szívükbe, miközben mi imádjuk. A legtöbben azt írták, hogy a külföldiek közül véleményként, hogy nem értik, hogyan lehet ez főétel, miközben szerintünk ez édesség, illetve desszert. Ez legyen az ő bajuk, mi ugyanúgy imádni fogjuk és a gyerekeink is.
A lista első helyére került ínyencség a magyarokat is megosztja, hiszen vagy imádják, vagy utálják. Egyébként a pacalt az olaszok is előszeretettel fogyasztják, például szendvicsben, de a magyar változata nem aratott osztatlan sikert.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre