Most, hogy berobbant a kánikula, nem árt odafigyelni arra, hogy mit eszünk, illetve iszunk a hőségben. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a hazánkba látogató turisták milyen magyar ételeket fogyasztanak előszeretettel a nyári melegben.
Vannak tipikusan olyan ételek, amiket a nyárral kötünk össze, ide tartozik például a „balatoni hal”, a hekk, de a lángos is klasszikus strandétel. Azzal tisztában vagyunk, hogy mi magyarok mit szeretünk a tikkasztó hőségben enni, illetve inni, de vajon a Magyarországra látogató turisták mely hazai fogásokat részesítik előnyben? A nemzetközi gasztronómiai portál, a Taste Atlas válogatásából kiderül, hogy mik a nálunk nyaraló külföldiek kedvenc magyar ételei. Lássuk a top 5-ös listát!
5. Bundás kenyér
Mi magyarok nem feltétlenül nyári ételként gondolunk a saját bundás kenyerünkre, ami évszaktól függetlenül mindig jólesik, különösen reggeliként, egy pohár finom teával. A portál kiemeli, hogy a magyar bundás kenyér a közismert francia (toast) sós változata, amit sokan tejföllel, majonézzel, illetve fűszerekkel szeretnek még jobbá tenni.
4. Pogácsa
A közkedvelt hazai ropogtatnivalót a külföldiek is imádják, különösen azt szeretik, hogy kisebbtől a nagyobbig minden méretben készítjük, a legtöbben a sajtosra esküsznek, de a tepertős is sok szavazatot kapott. Többen még azt is leírták, hogy ez annyira magyar étel, hogy még a népmeséinkben és a hagyományainkban is szerepet kap.
3. Kifli
Ez a mindennapi pékáru – ami a legtermészetesebb számunkra és amit a törököknek köszönhetünk – nemcsak hazánkban, de a határon túli magyar területeken is megtalálható, a külföldieknél is betalált. Kiemelik a jellemzésében, hogy a félhold alakú tipikusan magyar, hiszen akárcsak hazánkban, számos más országban készítenek ilyet édes és sós változatban, ahogy nálunk is.
2. Kürtöskalács
Bár azt mondják, az édes ételek nem tesznek jót a kánikulában, a kürtöskaláccsal bármikor képesek vagyunk kivételt tenni. Ez a finomság reneszánszát éli, bár sosem ment ki a divatból, ám az elmúlt években igazi sláger lett, és ahogy az a portál cikkéből kiderül, a külföldieknél sem kelt csalódást, sőt, akárcsak mi, imádják ezt az eredetileg erdélyi hungarikumot.
1. Lángos
Ha a magyaroknak egy tipikus strandételt kéne megnevezni, a legtöbben a lángost mondanák, bár a piacon és a városban sétálva is szívesen fogyasztjuk. Ez lett a külföldiek kedvence is, akiknek a sajtos-tejfölös változat elsőre ijesztő, hiszen a tejföl is tipikusan magyar étel, amihez nem is hasonlítható sour cream, ám az első harapás után a legtöbb turista úgy érezte, hogy eddig miért nem evett ilyet, hiszen ez mennyei.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre