Csoda és büszkeség: magyar termékekért rajong a világ





Közép-Európa gasztronómiájának meghatározó eleme a magyar konyha, ezt erősítette meg a friss felmérés is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.17.
fűszerpaprika őrlemény Magyarország konyha

Hogy a magyar konyhának nincs párja, sosem volt kérdés, de egyre több verseny és közvélemény-kutatás is azt mutatja, hogy legyen szó cukrászatról, levesről, főételekről vagy hozzávalókról, a külföldiek is egyre nagyobb örömmel szavaznak bizalmat a mi termékeinknek. A TasteAtlas nevű gasztrohonlap ezúttal Közép-Európa száz legjobb élelmiszerét gyűjtötte össze, Magyarországról pedig nem kevesebb, mint tíz termék került fel a listára – egyikük rögtön a dobogó második fokára!

Fotó: Pixabay

A bravúrt a kalocsai fűszerpaprika-őrleménynek sikerült végrehajtania: a szakemberekből összeállított gyűjtemény elemeire több tízezer internetező szavazhatott, míg végül az egyik kedvenc fűszerünk a második legjobb termékként került ki a versengésből – és ha azt nézzük, hogy egyedül a belga csokoládé tudta megelőzni, az eredmény még gyönyörűbb. Az oldal szerkesztői kiemelik, hogy a kalocsai fűszerpaprika őrlemény nagyon szigorú szabályok mentén készül el, viszont végeláthatatlan azoknak a fogásoknak a sora, amelyeket megfűszerezhet.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a második legjobb eredményt elért termékünk is fűszerpaprika-őrlemény – a szegedi a lista tizedik helyén végzett. Utána két hústermékünk nyerte el a közönség tetszését: a csabai kolbász a huszadik, a szegedi szalámi pedig a huszonharmadik a százas listán. De a boraink miatt sem kell szégyenkeznünk, a Tokaji Aszú a harminckilencedik, a Tokaji Szamorodni pedig a negyvenötödik helyig jutott. A legjobb százba beszavazták még a magyar szürkemarha húst (51.), a makói vöröshagymát (52.), a tarhonyát (65.) és az Erős Pistát (66.).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás