Összevissza beszél Magyar Péter Budapestről, fogalma sincs, hogyan működik a főváros

Magyar Péter annyira tájékozatlan budapesti kérdésekben, hogy határozott állításokat tett egy nemlétező járőrszolgálatról és nemlétező pénzelvonásról. Lövése sincs a Tisza Pártnak a főváros működéséről, Magyar összevissza beszél.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.28. 05:00
Magyar Péter Tisza fővárosi Szentkirályi Alexandra Budapest

Remélhetően Magyar Péter tiszás fővárosi képviselői tájékozottabbak, mint maga a baloldal üdvöskéje, különben nagy bajban van Budapest! A többször is hazugságokon kapott pártelnök a héten jól leégette magát azzal, hogy nyilatkozataiból kiderült: fogalma sincs Budapest működéséről. Ennek ellenére kioktatta kérdezőjét a tőle megszokott nagyképűséggel. Ha a párt elnöke ennyit tud, akkor a budapestiek jól járnak azzal, hogy Magyar nem ül be a főváros közgyűlésébe, jobban is teszi!  

főváros
Főváros: még Karácsony Gergely sem keverte így össze a szezont a fazonnal, mint Magyar Péter Fotó: MW 

Mint azt a héten  Magyar Péter közölte, nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe, annak megalakulásáig ugyanakkor ő tárgyal a többi, a választáson képviselői helyhez jutott politikai erő képviselőjével. A közelmúltban három interjúban is beszélt Budapestet érintve.  A Tisza Párt fővárosi politikájáról például azt mondta, szeretnék a BKK rendészetét megerősíteni és lakásprogramot indítanának. De szerinte Budapest bevételét, az iparűzési adót elveszi az állam. Ilyen zöldséget még Karácsony Gergely „csődpolgármester” sem állított soha...

Elnézést kérek! Az a főváros pénze volt. Szerkesztő úr valamit nagyon nem ért. Az a főváros bevétele, az iparűzési adó, amit elvesz az állam

– magyarázta tévesen nyilatkozatában Magyar Péter. Mint ismert, az iparűzési adót nem veszi el az állam, az a főváros bevétele. Az elmúlt években egyébként folyamatosan rekordméretű volt ez a bevétel.

Ha ilyen tájékozatlan, a budapestiek csak nyerhetnek azzal, hogy távol marad a város irányításától. Ráadásul a tárgyi tévedéseit magabiztosan és hosszasan hangoztatja. Miután a sok pártból álló közgyűlés közös munkája így is nehéz lesz, bízunk abban, hogy a Tisza képviselői felkészültebbek lesznek elnöküknél. Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke sem hagyta szó nélkül Magyar teljes tájékozatlanságról árulkodó kijelentéseit. 

IMG_5079
Szentkirályi Alexandra kisegítette a magát nevetséges helyzetbe hozó Magyar Pétert Fotó: Pesthy Marton

Magyar Péternek három alkalma is lett volna arra, hogy nyilatkozzon arról, milyen alkuk zajlanak Budapestről közte és Karácsonyék között. De abból az ámokfutásból, amit láthattunk, hallhattunk tőle, egyáltalán nem derül ki, hogy a Tisza Pártnak milyen elképzelése van Budapesten. Inkább csak az, hogy Magyar Péternek fogalma sincs róla, hogyan működik a város. Talán jobb is, mert amit mondott, abból kiderült, hogy gőze sincs Budapest ügyeiről

 – véleményezte videójában a Fidesz budapesti elnöke, aki üzenetében segített Magyarnak helyre tenni téveszméit. 

Főváros: Magyar Péter téves állításai

Magyar Péter jófiúnak próbálja magát beállítani, de a tények azt mutatják, hogy narcisztikus személyiség, rengeteg agresszióval és hazugsággal, akinek Budapest irányításáról gőze sincs Fotó: Flajsz Peter/24 Óra

Szentkirályi segített eligazodni Magyarnak

A Tisza párt elnökének több téves állítása is volt, amely tényszerűen igazolja, hogy összevissza beszél Budapestről.  Mutatjuk, hogyan gyújtott fényt Magyar fejében Szentkirályi:

  • Magyar: „500 milliárd forintos körülbelül a főváros költségvetése.”  Szentkirályi: „Péter itt, szerény 52 milliárd forinttal tévedtél.”
  • Magyar: „Szeretnénk a BKK rendészetet megerősíteni”.  Szentkirályi: „Segítek Péter, nincs olyan, hogy BKK rendészet. Szerintem te a FÖRI-re gondolhattál, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságra. Ez pedig éppen az én javaslatom volt már a kampányban is, hogy a rendőrök és a főrisek járőrözését emeljük vissza a 2019 előtti szintre.”
  • Magyar: „Elnézést kérek! Az a főváros pénze volt. Szerkesztő úr valamit nagyon nem ért. Az a főváros bevétele, az iparűzési adó, amit elvesz az állam.” Szentkirályi: „Vegyél egy nagy levegőt Péter, itt valamit te nagyon nem értesz. Miközben mindenkit cinikus stílusban kioktatsz, igazából te magad kevered a fogalmakat. Az iparűzési adó a fővárosé, ez az a bevétel, ami évről évre rekordokat dönt. Idén 303 milliárddal tervezett a főváros és további 259 milliárddal számolhatnak a kerületek. Ezek mind saját bevételek.” 
  • Magyar: „Azért nem ülök be a frakcióba, mert nem tudok egyszerre öt pozíciót ellátni.” Szentkirályi: Azért volt idő, amikor egyszerre több pozícióban is alkalmasnak láttad magad és felvetted utánuk a fizetéseket is.” 

A budapesti Fidesz elnöke videójában felvilágosította a baloldal új üdvöskéjét a tényekről. Csupán annyit kért cserébe a Tisza Párt elnökétől:

láthatóan fogalmad sincs, a fővárosban milyen munka folyik, de akkor ne kavard a »limonádét« fővárosi ügyekben. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás