„Nincs ok a pánikra” – állítják a tisztviselők, miután 17 ember halt meg egy rejtélyes vírus miatt

Az indiai szakemberek mindenkit orvosi kivizsgálásra buzdítanak.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.09.14.
vírus tragédia betegség India tünet

Egy azonosítatlan vírus szedi áldozatait a nyugat-indiai Gudzsarátban. Az elmúlt néhány hétben 17 ember veszítette életét egy „rejtélyes láz” következtében, az áldozatok közül 7 gyermek, de a legidősebb elhunyt is mindössze 42 éves volt. Az indiai kormány egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az eset kapcsán, ami növelte az emberek aggodalmát.

Doctor,And,Monkeypox,Molecules.,Virologist,With,Test,Tube.,Concept,Of
A szakértők erőn felül dolgoznak a vírus azonosításán (Fotó: FOTOGRIN /  Shutterstock – Képünk illusztráció)

A DailyStar számolt be róla, hogy a kormánytisztviselők kijelentették: „nincs ok pánikra”. Ezt követően azonban arra buzdították a környéken élőket, hogy mindenki, aki tüneteket tapasztal magán, az keresse fel a háziorvosát kivizsgálásért. A tünetekről egyelőre keveset tudni, a kórházak, amelyekben az áldozatokat kezelték, összeszedték az eddig elérhető információkat a vírusról.

Légzési nehézséget és magas lázat érzett mindegyik beteg a halála előtt néhány nappal

 – erről dr. Ravindra Fulmali, a megye egészségügyi vezetője beszélt a lapnak.

A legkorábbi minták negatívnak bizonyultak a kongói vérzéses lázra, a Hantavírusra, és a Nipah vírusra. A klinikai tünetek esetében a betegeknél begyulladt szívfalat, és a vázizomzat károsodását láttuk. A magas láz és az alacsony vérnyomás szintén mindannyiuknál előfordult. A veséken is tapasztaltunk elváltozást. Tüdőfibrózis, tüdőgyulladás és a szívelégtelenség is kialakulhat a betegség következtében

– árulta el a szakértő. Dr. Ravindra Fulmali szerint bizonyos mértékben fertőzőképes lehet a betegség, viszont ahhoz, hogy ezt teljes bizonyossággal kijelenthessék, még nincsen elég bizonyítékuk. Azt viszont leszögezte, nem terjed elég gyorsan a vírus ahhoz, hogy járvány alakulhasson ki.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás