Sokkot kapott a család: ritka rák támadta meg a 33 éves anyukát

A fiatal és fitt nő a semmiből lett figyelmes egy aggasztó tünetre.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.08.12.
biopszia rák családanya kezelés

Világéletében aktív és egészséges életét élt a 33 éves Emma Germain, egy kétgyermekes családanya Bridgendből. A fiatal nő először az év elején figyelt fel egy csomóra a nyakán, ám eleinte nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Amikor azonban a csomó megkeményedett, felkereste a háziorvosát, aki biopsziát végzett. Nem sokkal később Emma és családja azt a sokkoló hírt kapta, hogy a nő rákban szenved.

Sokkolta a családot, amikor kiderült, Emma rákban szenved Fotó: GoFundMe

Miután a kemoterápia több köre sem hozott eredményt, az orvosok arra is rájöttek, a fiatal nőnek Burkitt-limfómája van, ami a non-Hodgkin limfóma, a vérrák egyik fajtája. A Burkitt-limfóma gyorsan növekszik, és általában a tünetei is gyorsan fejlődnek.

Az elmúlt néhány hónap nagyon megviselte a fiatal anyukát: a többszöri kemoterápia, immunterápia és sugárkezelés hatalmas terhet rótt a szervezetére, és hatással volt az immunrendszerére is. Emiatt Emma kétszer is szepszisben szenvedett, és egy hetet az intenzív osztályon kellett töltenie, ahol 50 százalék esélye volt a túlélésre. Nemrég az orvosok egy új kezelési ciklust kezdtek el, abban a reményben, ezzel sikerül csökkenteniük a rákos sejteket a csontvelő-transzplantációhoz.

Minden nehézsége ellenére a fiatal anyukának nagy vigaszt jelent az, ahogy a családja és barátai végig mindvégig mellette álltak: egyik gyermekkori barátnője, Shona Wakley egy GoFundMe-oldalt is elindított, hogy a beérkező adományokkal támogassa a családot.

Emma kedvéért megpróbálunk annyira pozitívak lenni, amennyire csak lehet... Fiatalon nem gondolsz arra, hogy rákos leszel. Nem készülsz fel erre

– mondta el Shona, majd hozzátette, jelenleg mind abban reménykednek, Emma kezelése sikeres lesz, és hamarosan meglátják a fényt az alagút végén – írja a Mirror.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás