Brutális időjárás közeleg a hétvégére, erre jobb, ha felkészülsz

Habár a hét közepén némileg enyhült a forróság, a hétvége nem sok jót ígér – már ami az időjárást illeti: még egy enyhe és annál rövidebb ideig tartó felfrissülésre van kilátás, mielőtt újra melegedni kezd a levegő. A hét utolsó napjaira a hőség is visszatér.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.08.22.
időjárás hőség kánikula

A szerdai hidegfront hatása még csütörtökön is érződik, de ez nem igazi felfrissülés, csupán az előző napokhoz képest mondható annak, ráadásul a hidegfront alaposan érezteti hatását az arra érzékenyeknél.

napraforgó hőség kánikula meleg nyár
A hétvégére visszatér a hőség és semmi sem zavarja majd a napsütést Fotó: Pixabay/Pexels

Az előrejelzések szerint csütörtökön a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék egyáltalán nem várható. A szelet azonban keleten és északkeleten még többfelé élénk, kezdetben erős lökések is kísérhetik. Délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő, ami aztán késő estig 18 és 24 fok közé hűl majd le. Pénteken végre friss lesz majd a reggel! Olyannyira, hogy az északi völgyekben 9-10 fokig csökkenhet a hőmérséklet, míg máshol 13 és 18 fok közötti értékek lesznek jellemzőek. Ez lesz talán az utolsó kis felfrissülés, mielőtt a hőség újra támadásba lendül.

Pénteken napközben már többnyire derült és napos idő várható. Emiatt érezhetően újra melegszik majd a levegő, a napi csúcshőmérséklet pedig 29 és 34 fok között alakul. Nyugaton, illetve északnyugaton feltámadhat napközben a délies szél. A kánikula a hétvégén vág vissza igazán, amikor is szombaton 31 és 36, vasárnap pedig már 33 és 38 fok közötti maximumokat, azaz ismét tomboló hőséget tapasztalhatunk. Apró remény, hogy az előrejelzések szerint a szombat hajnali órák még hozhatnak nagyobb területen felfrissülést. A verőfényes hétvégi napsütést csak néhány fátyolfelhő kíséri majd, csapadék pedig sehol nem lesz. A szél a hétvégén is megélénkülhet majd.

Hétfőre, augusztus 26-ra egy száraz hidegfront hozhat feltámadó szelet, amit főként a Dunántúlon és északkeleten erős, néhol viharos lökések is kísérhetnek. A Dunántúl nyugati felén a hét elejére 27 és 30 fok közé eshetnek vissza a maximumok. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás