„Valódi rémálom volt” – örökletes szívbetegség vitte el az anya két fiát és férjét is

Felfoghatatlan fájdalmakat élt át az az édesanya, aki először legidősebb fiát, majd férjét, végül egyetlen életben maradt gyermekét is elvesztette ugyanabban az öröklődő szívbetegségben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.18.
szívbetegség szívszorító örökletes betegség

Sharon Lyttle egészen felfoghatatlan traumát élt át, pár év leforgása alatt férjét és két fiát is elvitte egy örökletes szívbetegség.

Fotó: Twitter (X)

Sharon 2008 júniusában tapasztalta meg először a feldolgozhatatlan veszteség fájdalmát, amikor legidősebb fia, Ryan, aki 13 éves volt, hirtelen meghalt. Mindössze 13 hónappal később a nő férje, Niall is belehalt az úgynevezett hipertrófiás kardiomiopátiába.

Akkoriban azt mondták, hogy a 13 éves fiú hirtelen halálát egy asztmás roham okozta, de miután apja 2009 augusztusában tragikusan elhunyt, azt feltételezték, hogy a tinédzsernek kardiomiopátiája is volt. Miután átélte férje és elsőszülöttje elvesztését, Sharon gondoskodott arról, hogy legkisebb fia, Niall, aki akkor kilencéves volt, mindenképp szűrésen essen át, ami végül nála is kimutatta az örökletes betegséget.

Niallt azonnal gyógyszeres kezeléseknek vettették alá, és felhagyott a megerőltető versenysporttal, amelyeket úgy szeretett. Sharon így nyilatkozott: „A Niall apjával és testvérével történtek ellenére is gondoskodtam róla, hogy a szívbetegsége ne tartsa vissza őt a normális élettől és a mozgástól.”

Niall csodálatos személyiség volt. Mivel olyan sokáig csak ketten voltunk, nagyon közel álltunk egymáshoz, és különleges kötelék volt közöttünk. Niall mindig leült velem beszélgetni, és megbizonyosodott róla, hogy jól vagyok. Annyira szerető és kedves volt, és mindig gondoskodott arról, hogy meglátogassa a két nagymamáját. Nagyon népszerű volt a munkahelyi és az egyetemi barátai körében, nagy, pimasz mosolya volt és nagyon szellemes volt.

Niall nemzetközi vendéglátás és üzletvezetés-hallgató volt az Ulsteri Egyetemen, de sajnos soha nem tudta befejezni az egyetemet, mivel 2018 novemberében tragikusan meghalt, egy évtizeddel testvére elvesztése után.

November 14-én Niall részt vett egy egyetemi csapatépítő eseményen Belfastban, az esemény alatt megállt a szíve. A jelenlévők azonnal defibrillátorral próbálták újraéleszteni, ami sikerült is. A kórházba szállítás közben azonban újra leállt a szíve. Amikor elérte a Royal Victoria Kórház belfasti intenzív osztályát, már megállt a szíve, ezért lélegeztetőgépre helyezték. November 18-án a család és az egészségügyi személyzet döntése alapján lekapcsolták a gépekről.

Sharon szívfájdalma öt évvel fia, Niall elvesztése után sem csökkent: 

Niall elvesztése egy valódi rémálom volt, különösen azok után, amin keresztülmentem, amikor elvesztettem a bátyját és az apját. Még mindig találkozom Niall barátaival, és látom, hogy mennyit jelentett nekik, és még mindig vigasztal, hogy a két fiú az apjukkal van.

Sharon, aki átélte a hirtelen szívhalál miatti veszteség fájdalmát, egy szívbetegségekkel foglalkozó szervezet kutatásának támogatására hívja fel a figyelmet – számolt be a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás