Tátva maradt a búvár szája: 46 millió forint értékű kincsre bukkant

A felfedező korábban is talált nagy dolgokat, de ez mindenen túltesz.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.23.
Módosítva: 2024.07.23.
felfedezés kincs hajóroncs búvár érték

Egy búvár, aki egy több mint 300 évvel ezelőtt a hullámok alá süllyedt hajó roncsait kutatta, megdöbbenve tapasztalta, hogy egy 100 ezer font (több mint 45 millió forint) értékű kincsre bukkant.

100,Dollars,Bill,And,Portrait,Benjamin,Franklin,On,Usa,Money, dollár, 100 dolláros, Benjamin Franklin
Hatalmas kincsre tett szert a búvár /  Fotó: An Mazhor / Shutterstock

Grant Gitschlag és legénysége az 1715-ös kinccsel teli vízi jármű roncsaihoz merült le, amely valójában két spanyol flotta volt, 11 hajóból állt, amelyeket egy hurrikán süllyesztett el, miután Kubából kihajóztak. A flották ezüstöt szállítottak Spanyolországba, amikor egy szélvihar lecsapott rájuk, és Florida keleti partjainál elsüllyedtek, mintegy 1500 tengerész életét vesztette a tragédiában. Gitschlag legénységéhez tartozott Mike Penninger üzlettársa, Nick Amelio és Corinne Lea.

A megtalált érmék minőségétől függően a kincseskamra értéke 12 ezer és 130 ezer dollár (9200 font) között lehet. Ez nem is olyan rossz fogás az elsüllyedt kincsekből. Grant elmondta, hogy a kincs megtalálása olyan volt, mintha gyermekkori álma vált volna valóra.

Mindig is szerettem keresgélni, már egészen fiatal koromtól kezdve. Melyik kisfiú ne álmodna elásott kincsekről?

– mesélte a búvár, aki hozzátette, hogy mindig arra számítanak, hogy találnak valamit, és ez 10-ből 9-szer össze is jön.

A búvár elmondta, hogy általában egy hajóroncs feltárásakor olyan dolgokat találnak, mint töröttkerámia-szilánkok és fémtüskék, de még egy érme felfedezése is ad okot olykor az ünneplésre. Grant Gitschlag elárulta, egyből tudta, hogy értékes érméket talált.

A búvár szerint az érméket Mexikóvárosban verhették, a kincses flotta elsüllyedése nagy veszteség volt Spanyolország számára – írja a Ladbible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás