Őrület: melegebb a Velencei-tó, mint a Vörös-tenger Hurghadánál!

Pokolian forró az idei nyár, a Balaton vize Siófoknál 27 fokos!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.07.12.
Velencei-tó balaton Hurghada vízhőmérséklet kánikula

Az elképesztő kánikula a tavak, tengerek vízhőmérsékletére is látványosan kihat. A pénteki 36-40 fokos csúcshőmérsékletek hatására a Velencei-tó vizének hőmérséklete elérte a 30 fokot – a HungaroMet pénteki adatai szerint! 

a20200701_eszaki_strand_velence_pt_fmh-19
2024 júliusában 30 fokosra melegedett a Velencei-tó vize Agárdnál (Fotó: Pesti Tamás – Képünk illusztráció)

Vagyis melegebb a Velencei-tó, mint Egyiptom népszerű fürdővárosánál, Hurghadánál a Vörös-tenger, ami „csak” 28 fokos. Pedig az afrikai ország tengerparti városában 43 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

Az egyiptomi Hurghadánál 43 fokos csúcshőmérséklet mellett 28 fokosra melegedett a Vörös-tenger (Fotó: Pexels/Mo Ismail)

S hogy mi a helyzet a magyar tengernél? A fázósabbak is bátran bemerészkednek a Balatonba, melynek vize Siófoknál 27 fokos!

strand, Plázs Siófok, hőhullám,
27 fokos a Balaton 2024. július 12-én Siófoknál (Fotó: Plázs Siófok)

Nagy kérdés persze, hogy megdől-e a korábbi rekord?! 2018. augusztus közepén keresztirányban, két méter mélységben végigmérték a Balaton keleti medencéjének vízhőmérsékletét, ami mindenütt 27,4 fok felett volt, ami abszolút rekord – írja a Wikipédia. Márpedig az előrejelzések szerint a jövő héten a mostaninál is nagyobb hőségre számíthatunk!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás