Kegyetlen időjárás vár ránk: eláruljuk, mikor lesz a legdurvább a kánikula

Ebben nem lesz köszönet, mindenki jobban teszi, ha felkészül rá.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.12.
Módosítva: 2024.07.12.
hőség strandidő fülledtség kánikula

Pénteken igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Esetleg az ÉNy-i tájakra sodródhat be estefelé zivatar. Szinte országos lesz a forróság: 34–40 fok lesz! A szél alig mozdul.

 

Szombaton a forró napsütést északon, északkeleten zavarhatják gomolyok. Ezeken a tájakon fordulhat elő zivatar. Az ÉNy-i szél megélénkülhet. Folytatódik a hőhullám 35–40 fokos maximumokkal – írja a Köpönyeg. 

Vasárnap és hétfőn derült nyaralóidő lesz, alig lesz felhő az égen. Folytatódik az aszály. Néhány fokkal csökken a hőmérséklet: 32 és 38 fok között változik még így is. A folytatásban is marad az országos hőség.

„Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást” – figyelmeztet dr. Pukoli Dániel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás