Nem volt rá hajlandó: Katalin hercegné elutasította Károly király furcsa kérését

Katalin nem volt rá hajlandó.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.07.26.
Módosítva: 2024.07.26.
III. Károly király katalin hercegné királyi család

Katalin hercegné és apósa, III. Károly király jó viszonyban vannak, és Károly is tudja, milyen nagy szerencséjük van, hogy Vilmos pont Katalinba szeretett bele. Egy dolgot azonban még Katalin is megtagadott...

The Princess of Wales and Princess Charlotte at 2024 Wimbledon - Day Fourteen
Fotó: northfoto.com

Néhány évvel ezelőtt Károly különleges kéréssel állt elő, Harry herceg pedig kitálalt erről Spare című könyvében. A herceg szerint ugyanis a hercegné elutasította az uralkodó kérését. Harry azt állította, hogy

 Károly arra kérte Katalint, hogy változtassa meg a nevét, de ő nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek, amelynek oka meglehetősen szokatlan.

Károly király, angolul (Charles) és Kamilla királyné (angolul Camilla) neveik miatt lett volna szükség erre. Ugyanis már volt egy királyi jelkép: egy C betűvel és felette egy koronával, ami a királyra és a királynére utalt. Mivel Katalin hercegné nevének eredeti írásmódja Catherine, Károly úgy érezte, hogy ez túl zavaró lenne – írja a life.hu. Azt javasolták, hogy legyen Katherine, K-val.

Vilmos erre állítólag semmit sem reagált, így nem szólt bele a dologba. Katalin pedig megtartotta teljes nevének, a Catherine-nek az eredeti írásmódját, annak ellenére, hogy ez zavart okozhatott. Bár nem teljesült a kérés, nem befolyásolta a Károllyal való kapcsolatát.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás