Ilyen most a helyzet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - Galéria

Világszerte káoszt okozott a légiközlekedésben a Microsoft leállása. Több repülőgépet töröltek és még több késik. Mutatjuk, hogy mi a helyzet most a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.19.
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren repülő utas

Csordultig telt türelmetlen utasokkal a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Július 19-én pénteken egy globális informatikai hiba miatt több légitársaságnak az utasfelvételre használt rendszere leállt. A probléma miatt számos érkező járatot töröltek és az összes induló gép késésben van. A reptéri dolgozók sem tudják, hogy még meddig tarthat a káosz. 

reptéri káosz,
2024-07-19
A reptéren táblán tájékoztatják az utasokat Fotó: olvasói

A galériánkban megnézheted, hogyan várakoznak most az utasok:

A BBC szerint egy vírusirtó frissítése okozhatott meghibásodást a Windows operációs rendszerű számítógépeknél, ez okozza a gondot világszerte. Egyelőre senki nem tudja, meddig tart a káosz, a kézi becsekkolás miatt a repülőtársaságok azt kérik, hogy legalább három órával az indulás előtt érkezzenek ki az utasok a reptérre. Aztán vagy el tudnak indulni, vagy nem, tesszük hozzá.  

A Budapest Airport közleményt adott ki

Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti. Több légitársaság megkezdte az utasfelvétel manuális elvégzését. A Budapest Airport a földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít.

A Budapest Airport arra kéri az induló utasokat, hogy amennyiben rendelkeznek vonalkóddal vagy QR-kóddal ellátott beszállókártyával, illetve elvégezték a poggyászfeladást vagy csak kézipoggyásszal utaznak, közvetlenül a 2A Terminálra lépjenek be és fáradjanak az utasbiztonsági ellenőrzéséhez. A további torlódások elkerülése érdekében kérik, kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe.

A járatindulással kapcsolatos információkat a www.bud.hu oldalon követhetik figyelemmel.

A Budapest Airport az utasok türelmét és a terminálon dolgozó személyzettel történő együttműködésüket kéri.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás