Orbán Viktor friss bejelentése: „A béke magától nem jön el, lépéseket kell tenni”

Mutatjuk, miről volt szó.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.05.
Módosítva: 2024.07.05.
Kossuth Rádió Orbán Viktor bejelentés

Fontos bejelentéseket tett ma reggel Orbán Vitkor a Kossuth rádióban. Nincs könnyű dolga manapság annak, aki egy országot szeretne vezetni, hiszen számos nehézség sújtja Európát: a háború, a migráció, a gazdasági válság és az LMBTQ-propaganda. Orbán Viktor azonban igyekszik mindezekkel felvenni a küzdelmet, határozottsága és rátartisága miatt pedig az egész világ ismeri a nevét. 

Ahogyan azt a Metropol is megírta már, Orbán Viktor az imént Kijevben tárgyalt az ukrán elnökkel, ahol nagy áttörésre lehetett számítani. Zelenszkij ugyanis azt mondta, hogy a következő világcsúcson Oroszországnak is részt kellene vennie. Orbán Viktor a háború kitörése óta a békét szorgalmazza, most is  tűzszünet megkötését kérte az ukrán elnöktől. Ennek nem örült túlságosan, a magyar miniszterelnök szerint azonban Európának sokkal többet kellene tenni a béke előmozdítása érdekében. Magyarország az EU soros elnöke, ezért tárgyalt Zelenszkijjel. Szerinte ugyanis az EU érdeke az, hogy véget érjen a háború

Tudunk jó eszköz lenni a Jóisten kezében

– mondta kiemelve, hogy Magyarország nincs feljogosítva arra, hogy mások nevében tárgyaljon, és a háború jövőjét úgyis a nagyobb országok fogják eldönteni, de meg kell tennie Magyarországnak is azt, amit csak lehet. 

Föl tudom tárni a helyzetet, hogy melyik fél meddig tud elmenni, és ha ezt feltárjuk, akkor hozhatunk döntéseket

– magyarázta.

Az európaiak többségi álláspontja, hogy az EU-nak kényszerítenie kellene, hogy a háború véget érjen. Orbán Viktor azonban óvatosságra int: a háborúról való beszélgetés, a felmérések is a háború részei, és szerinte minden felmérés manipulált. A legjobb az, ha nemcsak nagyfejű politikusokkal beszélget, hanem az emberekkel is. Orbán Viktor veszi a fáradságot, hogy beszéljen a mindennapi emberekkel, így tett most Kijevben is. A beszélgetésekből az derült ki, hogy az emberek szerint mi európaiak túl sokat várunk Amerikára, és azt szeretnék, hogy Brüsszel a békét szorgalmazza. Azt is tapasztalta továbbá, hogy az emberek azért is aggódnak, hogy milyen gazdasági hatása van a háborúnak. Félnek, hogy mi lesz abból, hogy a pénzt nem a fejlesztésekre fordítjuk, hanem a háború támogatására. 

Patrióták Európáért 

Orbán Viktorékkal megalakult a Patrióták Európáért párt, amelynek az alakuló ülése hétfőn lesz: ekkor fognak csatlakozni azok a pártok is nyíltan és hivatalosan, akiknek ez szándékában áll. Orbán Viktor nagyra tör: sok meglepetést szeretne okozni ezzel a párttal. 

Nincs olyan miniszterelnök Európában, aki ne cserélne velem

– jegyezte meg Orbán Viktor, felhívva a figyelmet arra, hogy mindenhol máshol sokkal inkább megoszlik a vélemény a szavazók között, a vezetőknek sokkal kisebb a támogatottsága. Orbán Viktor szavazóbázisa azonban stabil: most is elsöprő többségű támogatottsága van. Beszélt Európa jelenlegi választásairól is, köztük a francia zavargásokról: szerinte ez is fontos hatással lesz egész Európára. Az egész EP legnagyobb nemzeti pártja Marine Le Pen pártja, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy ő majd miképpen dönt. 

Jobban állnak a hazafiak, mint ahogy látszik

– mondta.

Az olasz pártok, egy holland párt, a magyarok is a patrióták közé tartoznak már: vezetnek az osztrák szövetségesek és a cseh szövetségesek. Jönnek a belgák is: a tanácsban már most erősebb képviselete van a patriótáknak, mint ahogyan az látszik. 

Kereskedelmi háború réme fenyeget

– mondta, kitérve a kereskedelmi vámokra, ami elsősorban az autógyártókat sújtja. Ezzel kapcsolatban tárgyalt velük is, kiemelve, hogy a kereskedelmi vám a magyaroknak rossz, hiszen mi abból élünk, hogy amit mi megtermelünk, azt eladjuk a világon mindenhol. A magyar munkaerő fantasztikus: élvonalban járunk az autóiparban, a hadiiparban, kiemelten jó termékeket állítunk elő. Nekünk az az érdekünk, hogy a kereskedelem zavartalan legyen. Szerdán volt továbbá kormányülés, és a légi közlekedésről kialakult helyzetről is szó esett.

Amit ott látunk, az a tűrhetetlen kategória

– mondta, és elmondta, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy semmilyen emberséget nem mutatnak az utasokkal szemben a reptereken, amikor valamilyen késés, törlés van. Abban bízik a miniszterelnök, hogy amikor ténylegesen átveszi a magyar állam Ferihegyet, akkor a helyzet majd javulni fog.

Sokkal több megértést és emberséget várunk a dolgozóktól

– mondta. 

A benzinárakkal kapcsolatban is megszólalt Orbán Viktor: született egy magállapodás. Ha a felek ezt nem tartják be, akkor Magyarország cselekedni fog, mert nem akarják, hogy a magyar embereket sarcolják meg a benzinárakkal. Lakásfronton is próbálkozik a kormány, emellett próbálnak megállapodni a munkáltatókkal, hogy legyen béremelés, legyen minimálbér-emelés. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás