Újabb riasztást kapott az ország, brutális vihar száguld felénk

A hét közepéig esős időre kell készülni, utána viszont hirtelen robban be a nyár!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.03.
Módosítva: 2024.06.03.
felhőszakadás időjárás riasztás zivatar

Az előrejelzések szerint csak szerdáig kell elviselni a sok esőt, utána már kellemesebb időre számíthatunk. Te is várod már a nyárias meleget?

eső, zivatar, zápor, időjárás, esernyő
Eső és jégeső is várható! (Fotó: unsplash.com)

Hétfőn napközben 25 fok várható. Eleinte elszórtan, délutántól délnyugat felől aztán sokfelé várható heves zivatar, felhőszakadás, jégeső. Az egész ország riasztást kapott a zivatarok miatt, de Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyében másodfokúra emelték a figyelmeztetés fokozatát. Szintén másodfokú riasztást kapott felhőszakadás miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegye – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Nem ússzuk meg szárazon! (Fotó: met.hu)

Kedden délelőtt még többfelé fordul elő zápor, zivatar, majd nyugat felől csökken a felhőzet, egyre naposabb idő valószínű. Az egész ország elsőfokú riasztást kapott a zivatarok miatt, az erős szél mellett villámlásra és jégesőre is kell készülni! Délután 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre van kilátás csapadék nélkül – írja a Köpönyeg. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön délen már kánikula lehet 30 fok körüli csúcsokkal.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás