Tragédia a nyári táborban, belefulladt a 3 éves fiú a víztárolóba

Pár méterre álltak a felügyelők a gyerektől, amikor megtörtént a tragédia.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.26.
Módosítva: 2024.06.26.
nyomozás nyáritábor fiú

Sokkot kaptak a szülők, amikor nem tudták hazahozni az óvodából mindössze 3 éves kisfiukat. A legnagyobb biztonságban kellett volna lennie, de mégis életét vesztette.

Gyertya gyász halál tragédia
Fotó: Pexels (illusztráció)

Az egész azért következett be, mert egyetlen személy nem volt elég gondos. A nyári táborban ugyanis valaki egy csatorna fedelét nem biztosította. Emiatt abba belezuhant egy kíváncsi kisfiú, majd a vízben megfulladt. A csatornafedél nem volt csavarokkal rögzítve és nem volt elkülönítve sem, így a gyerekek azon a területen is szabadon játszhattak.

A vermonti gyermek- és családügyi minisztérium nem sokkal a fiú halála után nyomozást indított, de kezdetben nem talált szabálysértést az üdülőhely részéről. A második vizsgálatot azután indította el, hogy Zach Holtzman, a fiú apja bírálta az első jelentés felületes jellegét. A legutóbbi, június 12-én kiadott vizsgálat eredménye azt állapította meg, hogy a nyári tábor nem nyújtott be jelentést a balesetről.

A tábori tanácsadók alig néhány méterre voltak Tate Holtzmantól, amikor a fedőre lépett, és beleesett a tartályba. A helyszínre riasztott mentősök felváltva merültek a vízbe, miközben Tate-et keresték a koromsötét tartályban.  Körülbelül 10 perce volt a víz alatt, amikor megtalálták, és két nappal később a kórházban feladta az életéért folytatott küzdelmet.

Tate halála miatt egyetlen alkalmazottat sem büntettek meg vagy rúgtak ki – írja a boston globe.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás