Elképesztő magyar siker: tarolt a szegedi rendőrnő élete első nemzetközi versenyén – Fotók!

A testépítőnő a felkészülésről, a sport szeretetéről, valamint céljairól is mesélt a Metropolnak.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.06.10.
Módosítva: 2024.06.10.
siker verseny Szeged testépítés

A nyár és a strandszezon közeledtével valószínűleg sokak fejében megfordul, hogy nem árt meglátogatni a konditermet. De van, aki számára a sport nem pusztán a jó idő közeledtéhez kapcsolható, sokkal inkább életforma. Így van ezzel Bálint Gabriella is, aki elképesztő eredménnyel zárta élete első nemzetközi testépítő versenyét.

Bálint Gabriella szegedi rendőrnő június 2-án, vasárnap a Smart Sport Expo és Fitness Fesztiválon. Fotó: Bálint Gabriella

A szegedi rendőrnő a Csongrád Csanád Varmegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályán dolgozik, de nem ez az egyetlen terület, ahol a tőle telhető legjobban teljesít. Június 2-án, vasárnap a Smart Sport Expo és Fitness Fesztiválon megrendezett, IFBB Diamond Cup Hungary, IFBB Bikini Fitness & IFBB Fit Model European Cup testépítő versenyen – egy cseh és egy szlovák versenyző után – a dobogó harmadik fokára állhatott fel Women’s physique kategóriában.

Ebben a kategóriában nem a nőiességet, hanem a száraz izomtömeget nézik. A felsőtestünket is annyira ki kell dolgozni, mint az alsót. Itt nem azt nézik, hogy szép, nőies, finom és kecses legyél. Fontosabb, hogy egy robusztus, száraz izomtömeggel rendelkező formát tudj bemutatni

– árulta el a Metropolnak Bálint Gabriella rendőr őrmester legutóbbi versenye kapcsán, melyre a kötelező pózok mellett egy 30 másodperces zenés koreográfiával is készülnie kellett a versenyzőknek.

Gabriella a dobogó harmadik fokára állhatott fel Women’s physique kategóriában. Fotó: Bálint Gabriella

Gabriella már gyermekként szertornázott, majd tizenéves korában egy időre eltávolodott a sportoktól. Felnőttként nemcsak visszatért, de először spinning, majd hot iron, végül fitness instruktor végzettséget is szerzett. A teljes állásban rendőrként dolgozó Gabriella ráadásul egy ideig spinningórákat is tartott amellett, hogy két nyolcéves ikergyermek büszke édesanyja, akik a legnagyobb rajongói.

„Édesanyaként igyekszem példát mutatni a gyermekeimnek azzal, hogy láthatják, a kitartás végül meghozza a gyümölcsét. Emellett a sport szeretetére nevelem őket, cselgáncsoznak” – mesélte el Gabriella, majd folytatta:

Ha reggel nem dolgozom, akkor edzek, miután elvittem őket a suliba vagy munka után, de az étkezésre sokkal nehezebb odafigyelni, hogy mikor, miből, mennyit egyek

– mondta lapunknak a szegedi testépítőnő, akire egész családja büszke.

Bálint Gabriella (b) és két versenytársa a nemzetközi megmérettetésen. Fotó: Bálint Gabriella

„Hálás vagyok a felkészítő edzőmnek Szabó Gábornak és a Global Fitness Szeged teremnek. A Just Clear Online Team egyesületben versenyzem Bara Csaba vezetésével, aki nemcsak a hétvégi verseny szervezője, de nagyban támogatja versenyzőit. A barátnőm, Szűcs Dóra minden egyes versenyemre elkísér, valamint rengeteg erőt merítek a családomból és az ismerőseimből, akik mindenben támogatnak” – hangsúlyozta lapunknak Gabriella, aki eleinte hobbiként tekintett erre a sportra, majd több versenyszámban is élsportolóvá vált: testépítés, crossfit, fitness challenge, fekve nyomás, fekve nyomó és evezőverseny.

A szegedi rendőrnő számos hazai versenyen állt már a dobogón. Fotó: Bálint Gabriella

Gabriellának 2022 októberében volt az első testépítő versenye, ahol a Ms. és Mr. Zsaru bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott fel, melyet 2023-ban megismételhetett. Az utóbbi két évben több érmet is szerzett számos hazai versenyen.

Míg egy hazai versenyen valószínűleg ismeritek egymást a versenytársakkal, addig egy nemzetközi versenyen addig nem tudhatod, hogy kik az ellenfeleid, amíg meg nem látod őket

– emelte ki a hazai és a nemzetközi versenyek közti különbséget az élsportolónő, aki következő két hazai versenye mellett az egyik leghíresebb ilyen típusú megmérettetésre is szeretne kijutni.

Az egyik legnagyobb álmom, hogy az idei őszi szezonban kijuthassak a 2024-es Arnold Classic versenyre és ott színpadra léphessek

– zárta gondolatait Gabriella.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás