Kiakadtak a diétázók, embertelen fogyókúrás eszközt dobtak piacra

A legtöbben hallani sem akarnak az ötletről! Volt, aki egyenesen kínzóeszköznek nevezte a „találmányt”.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.13.
étvágycsökkentő fogyókúra botrány

A tudósok kifejlesztettek egy új „fogyókúrás eszközt”, amelyet leginkább középkori kínzóeszközhöz hasonlítottak az emberek.
 

Legutóbb a receptre kapható Ozempic nevű gyógyszer elterjedése keltett nagy felháborodást. A 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szánt készítmény étvágycsökkentő hatással is bír, ezzel pedig akkora népszerűségre tett szert, hogy gyógyszerhiány alakult ki, így pont az nem jutott hozzá, akinek szüksége lett volna rá. Az új-zélandi Otago Egyetem kutatóinak találmánya még ennél is nagyobb port kavart. Az új, mágnesekből álló eszközt az alsó és felső első nagyőrlő fogakra kell rögzíteni, így a diétázni vágyó nem tudja néhány milliméternél szélesebbre nyitni a száját.

A nagyközönség szerint roppant megalázó a módszer, az internetezők felháborodtak a kutatók ötletén – írja az Unilad.

Azt hittem, az orvostudomány már túl van az ilyen kínzóeszközökön

– írta egy felhasználó sok más mellett. A számos negatív visszajelzés hatására a kutatók részletesebb tájékoztatóban ismertették: az eszköz célja nem az, hogy gyors vagy hosszú távú fogyókúrás eszközként szolgáljon, sokkal inkább azoknak kíván segítséget nyújtani, akiknek műtéten kell átesniük, ám addig nem tudják elvégezni rajtuk a beavatkozást, amíg nem fogytak le. Hozzátették, két-három hét után a csupán folyékony étrendet megengedő eszközt el lehet távolítani, hogy aztán a diétázók egy kevésbé korlátozott étrendet követhessenek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás