Járdán gázolta el, majd cserbenhagyta a gyereket egy férfi Dunakeszin

Biciklis baleset történt Dunakeszin. A gázoló meg sem állt segíteni az elütött tininek.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
biciklis történet baleset járda

Egy felháborodott anyuka mesélte el történetét az egyik Dunakeszi-csoportban. Elmondása szerint 14 éves kisfiát egy járdán bicikliző kerékpáros elgázolta. A balesetet okozó férfi még csak meg sem állt megnézni, hogy minden rendben van-e a tinédzserrel, továbbhajtott. A helyiek felháborodtak a történteken.

A gázoló továbbhajtott  Fotó: Pexels (illusztráció)

A szabályszegő biciklis június 9-én este gázolta el a tinédzsert Dunakeszin, a János utca és a Könyves Kálmán utca sarkán. A kerékpározó nagyon siethetett valahova, ugyanis nagyon gyors tempóban hasított a járdán. Mindeközben a 14 éves fiú éppen hazafelé tartott, amikor a figyelmetlen bicajos elgázolta. A gyerek a járdára zuhant, a balesetet okozó azonban még csak hátra sem pillantott. A gyermek édesanyja felháborodva számolt be a történtekről a közösségi oldalon, szemtanúkat keresve. A kommentszekcióban népharag zúdult a biciklisre.

„Nem értem, miért bicikliznek a járdán! Tudtommal 12 éves korig tehetné ezt meg, egyébként pedig büntethető. Remélem, a gyerek jól van és előkerül a tettes!” – írta az egyik kommentelő. 

A biciklisekkel mindig csak a baj van! Múltkor nekem is nekemjöttek biciklivel, pedig még a gyermekem is a kezemben volt. Még csak hátra sem nézett, hogy bocsánatot kérjen…

 – érkezett a következő hozzászólás.

Többen úgy gondolják, hogy a nemtörődöm biciklist fel kellene jelenteni, akkor hátha tanulna a hibájából. Rengetegen aggódtak a tini fiúért, ám az anyuka mindenkit megnyugtatott, nem történt nagy baj.

Szerencsére jól van, kisebb zúzódással a csípőjén és egy-két végtaghorzsolással megúszta

– írta az édesanya. 

Korábban is történt már hasonló

Nem ez az első eset, hogy ilyesmi történt. Ahogy arról a Bors hírt adott, egy évvel ezelőtt szintén  biciklis baleset történt a főváros III. kerületében. Egy bicikliző kisgyereket ütött el egy szintén kerékpárral közlekedő ételfutár. 

Hiába kiabáltam a futárnak, hogy vigyázz, gyerek, nem hallotta, mert füles volt rajta. A piac sarkánál teljes sebességgel oldalról nekiütközött a kisgyereknek. Bár próbált korrigálni, de már nem tudott. A futár elesett, a kisfiú pedig az oszlopnak csapódott

– részletezte a történteket az egyik szemtanú és azt is megosztotta velünk, hogy az ott lévők nagyon megijedtek, illetve rögtön odasiettek, hogy segítsenek és esetleg mentőt hívjanak, ha szükséges. 

A futár a baleset után visszapattant a biciklijére és továbbállt. A kisfiú nagyon megijedt, ám pár perc múlva ő is saját kerékpárján távozott.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás