Óbudai halálos biciklis gázolás: „10-ből legalább 8-an nem adnak itt elsőbbséget” – háborognak a kommentelők





A pénteken történt kerékpáros gázolás után elszabadultak az indulatok. Többen arról számoltak be, nem ez az első baleset ennél az átkelőnél.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.06.18.
baleset elsőbbség kerékpár Óbuda

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt, tragikus baleset történt pénteken Óbudán. Egy biciklivel közlekedő középkorú férfi éppen a Serfőző utca és Árpád fejedelem útja kereszteződésénél található kerékpárátjárón haladt át, amikor az utcába kanyarodó figyelmetlen autós nem adta meg neki az elsőbbséget és elgázolta. A balesetnek több szemtanúja is volt. Több bringás is megjegyezte, nem ez az első eset, hogy baleset történik ennél az átjárónál.

Sok biciklis használja ezt az átkelőt, akár napi szinten is  Fotó: Metropol

A 46 éves férfi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, de még életben volt a gázolás után.

„Elég rossz állapotban volt a férfi. Én sajnos már nem tudtam segíteni, de többen is körbeállták, volt ott egy háziorvos is, aki próbálta őt ellátni, amíg kiérkeztek a mentők” – mondta el egy szemtanú.

A balesetet szenvedett férfit a helyszínről súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Testvére elmondta, öccsét csupán a gépek tartották életben.

Sajnos az én öcsémmel történt a baleset pénteken. Az orvosok szerint menthetetlen az állapota… Elsején ünnepeltük a 46. születésnapját

 – osztotta meg T. János, egykori tűzoltó.

Bár a családtagok még bíztak a csodában, a férfi szombat délután belehalt a sérüléseibe. Több százan fejezték ki részvétüket a család felé.

Többen is megjegyezték, hogy bár tábla is jelzi a kerékpárosok elsőbbségét, nagyon sok autós tudomást se vesz róla.

„Mi is épp arra mentünk autóval, de már csak az elfektetett biciklit láttuk és a mentőt. Pár éve ugyanitt, szintén előttünk ütöttek egy egy biciklist…” – osztotta meg velünk Attila.

Felháborodtak a biciklisek  Fotó: Metropol

A hír hallatán teljesen felháborodtak a kerékpárosok, akik nem féltek megosztani őszinte véleményüket.

Itt egyébként a kerékpárosnak van elsőbbsége, de 90%-ban nem engednek át, sokszor oda se néznek, hogy jön-e biciklis. Minden nap erre járok, hiába lenne elsőbbségem, nagyon kevesen adják meg. Igazán egóromboló lehet, hogy egy kerékpárosnak elsőbbséget kell adni, de ha ez a szabály, akkor igenis elsőbbséget kellene adni!

 – fejtette ki gondolatait Szilvia.

Rettenetesen sajnálom. Láttam őt az úttesten feküdni, a rendőrök már ott voltak, éppen akkor jött a mentő is. Mindig félve kanyarodok abba a kereszteződésbe, hogy nehogy elkerülje a figyelmemet egy nagy sebességgel érkező biciklis, de mostantól még ennél is jobban fogok figyelni

 – írta az egyik kommentelő.

A balesetről szóló bejegyzés alatt hatalmas vita kerekedett, többen ugyanis úgy gondolják, nem elég biztonságos az a kereszteződés.

Oda már nagyon kellene egy fekvőrendőr, mert tisztelet a kivételnek, sajnos rengetegen még csak nem is figyelnek a biciklisávra, kanyarodnak ki az Árpádra, de csak a kereszteződés legvégén lassítanak. Napi szinten tekerek arra, és látom, hogy mennyire kaotikus tud lenni, pláne, amikor a gyalogosok is simán átcaplatnak a biciklisávon

 – mondta Gábor.

„Naponta kétszer járok azon a helyszínen szintén kerékpárral és szomorúan tapasztalom, hogy az autósok ezerrel gurulva 10-ből legalább 8-an nem adnak elsőbbséget. Én ugyan ismerem a helyzetet, de sok bringás megy át halál nyugodtan, ami miatt sajnos ilyen balesetek történnek” – magyarázta Beáta.

Akadnak olyanok is, akik szerint a kerékpárosoknak is sokkal körültekintőbben kellene közlekedniük.

Gyakran járok ott. Nagyon ki kell tekerni a nyakad, ha látni szeretnéd, hogy jön-e balról valaki. A bringások meg úgy jönnek, mintha sérthetetlenek lennének. Értem én, hogy nekik van ott elsőbbségük, de én is kivárom, hogy megadja-e nekem az elsőbbséget a kamion

 – részletezte Béni.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás