Őrjöngenek az emberek: 3 éves kislányt gázolt halálra egy felelőtlen autós

Az emberek most a biztonságos körülményekért demonstrálnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.29.
tragédia gázolás gyász kislány

A tüntetők biztonságosabb utakat követelnek, miután a napokban egy hároméves kislány életét vesztette, amikor egy "veszélyes" gyalogátkelőhelyen elütött egy autós.

Hároméves kislány gázoltak el a zebrán Fotó: Gé

A mai napon aktivisták gyülekeznek a Redding Lane-en, hogy lezárják a járdákat és bejelentik a rendőrségen a szabálytalanul parkolókat, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a szerintük veszélyes útszakaszra. A tüntetők azzal szerint a járdán való parkolás hozzájárult a kisgyermek Maysoon Abdul-Hakeem 2021 novemberében bekövetkezett halálához, miután egy autó elütötte őt a zebrán.

A 25 éves sofőr, Labib Choudhury később bűnösnek vallotta magát a kellő gondosság és figyelem nélküli vezetés vádjában. A helyi kampánycsoportok szerint még mindig előfordul az út szélén való veszélyes parkolás, és azt követelik, hogy lépjenek fel a szabálysértőkkel szemben, mégpedig fokozott polgári jogi végrehajtással, oszlopok felállításával a területen, valamint a következő kormány által végrehajtott olyan szabálymódosítással, amely teljesen betiltja ezt a gyakorlatot.

Farina Chaudri, a Friends of Reddings Lane Park kampánycsoport elnöke elmondta, hogy a környék közlekedésbiztonságáért folytatott harcuk nem most kezdődött. 

2018 óta fáradhatatlanul dolgozunk az önkormányzattal, a rendőrséggel és most már az iskolákkal együtt, szívünket-lelkünket beleadva, hogy a közösségünk biztonságosabban közlekedhessen ezen a szakaszon

- mondta, majd így folytatta:

„Első kézből tapasztaltuk a fokozódó biztonsági problémákat, a gyorshajtástól kezdve a gyermekeink számára biztonságos átkelőhelyek hiányáig. A fájdalom és a szomorúság csak fokozódott, amikor 2021-ben egy gyermek életét vesztette az átkelőhelyen”.

Az aktivisták minden sofőrt nyomatékosan kérnek arra, hogy körültekintően közlekedjenek. Emellett akciójukkal szeretnék elérni, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen a városban. A Better Streets for Birmingham egy közlekedésbiztonsági kampánycsoport, amely 2022-ben indult. A mostanra már több száz tagot számláló csoport utcai demonstrációt szervezett városszerte a veszélyes közlekedési gócpontokon és az autóbalesetekre reagálva - írja a Mirror.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás