Híreink vannak az elgázolt felvidéki lányról: a szlovák rendőrség még fel sem kereste





Már két hónapja, hogy elgázolták Cserepes Erikát, akiről kijelenthető, hogy túl van a nehezén, ám legújabb üzenetéből kiderül, hogy a rendőrség még ki sem kérdezték a vele történtekről.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.06.03.
felvidéki magyarok baleset cserbenhagyás

A felvidéki hős magyar lány története nem ismeretlen a Metropol olvasói előtt. Jó néhányszor cikkeztünk már a 36 éves Cserepes Erikáról, aki cserbenhagyásos gázolás áldozata lett. A bűncselekmény tényét április 1-én tudatta a Szlovák Rendőrség, akik megírták, hogy Bajcsnál kerékpározott a lány, akit az esti órákban elütött egy autós, aki ezek után továbbhajtott.

Válságos állapotban került kórházba a lány, aki sokáig kómában volt, számos műtét elvégeztek rajta, többek között gégemetszést is végeztek rajta. A gerince nem sérült meg, azonban számos törés és zúzódás keletkezett a testén. Erika küzdeni akarás meghozta az eredményt, az állapota összehasonlíthatatlanul jobb, mint két hónappal ezelőtt, ám még sokáig kell az érsekújvári egészségügyi intézmény "vendégszeretetét" élveznie.

Csak a gázolás másnapján találták meg Erikát és a biciklijét   Fotó: Szlovák Rendőrség

A bűnösről nincs információ

Amolyan kerékpáros forradalom zajlott az északi szomszédunknál, ahol a gázolás a közbeszéd központjába tette Erika esetét. Óriási közfelháborodást okozott, amikor kiderült hogy a lány az út mellett fekve, mozdulni nem képesen feküdt a gázolásától másnapig, amíg észre nem vették és kórházba nem vitték. Éjszaka alaposan lehűlt az idő, sőt esett is, Erika testhője 36°C-ra hűlt, ami már az életveszélyes állapothoz közeli. Később az is nyilvánosságot kapott, hogy a cserbenhagyó visszapillantó tükre letört a gázolásnál, amit a helyszínen megtaláltak a rendőrök és ez alapján egy fehér Citroënt furgon vagy egy Peugeot Boxert kellett, kell keresniük. 

Tömegek aggódnak Erika állapotáért  Fotó: Bujna Zoltán

Taps és csengetés Erikáért szólt

A bringásokat nagyon összekovácsolta Erika esete, akik úgy döntöttek, hogy egy felvonulással fejezik ki szolidaritásukat társuk felé, ezért április 9-én Révkomárom főterén gyűltek össze azért, hogy onnan a közeli Érsekújvárra tekerjenek, ott is a város kórházhoz, ahol az elütött hölgyet kezelik. Az intézmény előtt a kerékpáros tömeg csengetéssel és tapssal üzent a lánynak, amit ő az ágyában fekve hallott és rendkívül jól eset neki. A tömeg egy képet is készített Erikának, amit felvittek neki a kórtermébe, így az ágya melletti fotóból meríthet további energiákat a gyógyulásához.

Kicsik és nagyok, egész családok hajtották a bringájukat, hogy a felvidéki hőst támogassák  Fotó: Bujna Zoltán

"A kórházban az ember megtanul örülni"

Erika állapota már javult annyit, hogy nemrégiben ő maga írt üzenetet annak a sokaságnak, akik állapotáról érdeklődtek, ezt most újra megtette:  

2 hónap. Sok vagy kevés? Ahogy vesszük. Ennyi telt el a balesetem, illetve a kórházba kerülésem óta. Volt benne minden, sok küzdés, pár könny, de sok mosoly is. A nehezén túl vagyok, és ma már örömmel és megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy megszabadultam a gépektől és a testemből kilógó csövecskéktől, az utolsó öltésektől. 53 nap után az intenzív osztályról a traumatológiára (baleseti osztály) kerültem, és még vár a rehabilitációs osztály.

Erika arról is írt, hogy a kórházban az ember megtanul örülni az olyan dolgoknak is, amikor nagyon hosszú idő után végre lezuhanyozhat, vagy amikor már képes egyedül kibicegni (mankóval) a mosdóba. Az elgázolt lány posztját a Csárda túra nevű révkomáromi kerékpáros társaság közölte, akik arról a megdöbbentő tényről is beszámoltak, hogy a hős lányt még nem kereste fel a rendőrség. 

A Ripost megkereste a Szlovák Rendőrséget, hogy ez valóban így van-e, illetve arra voltunk kíváncsiak, hogy nyomoznak-e még az ügyben. Amint a rendőrség reagál a megkeresésre, frissítjük vele a cikkünket.





 





Ezeket olvastad már?
Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás