A Kúria is megerősítette: jogellenesen építkezett Tordai Bence





Tordai Bence villabotrányát annak idején a Metropol robbantotta ki.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.08.
Módosítva: 2024.05.08.
Tordai Bence kúria villa botrány

A Fővárosi Törvényszék után a Kúria is igazat adott Budapest Főváros Kormányhivatalának, amiért elutasította a párbeszédes politikus II. kerületi ingatlanára a hatósági bizonyítvány iránti kérelmét. A kormányhivatal helyes döntését a bíróság által kirendelt szakértő véleménye is alátámasztotta. A Fővárosi Kormányhivatal korábban azért utasította el Tordai Bence ingatlanára a hatósági bizonyítvány kiadása iránti kérelmét, mert a párbeszédes politikus egyszerű bejelentés alapján történt építkezése jogellenes és szabálytalan volt.

A Kúria is megerősítette: jogellenesen építkezett Tordai Bence (Fotó: Markovics Gábor / Metropol)

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki még 2022 nyarán, leleplezve, hogy a Párbeszéd társelnöke parasztháznak próbálta álcázni a legalább 150 millió forintot érő új ingatlanát.

Az egykori parasztház

Mivel a szigorú előírások miatt Tordai az érintett telekre nem kaphatott volna engedélyt új épület felhúzására, ezért azt hazudta, csak felújítja a területen eredetileg álló parasztházat. Majd önkényesen beköltözött.

A valóságban viszont egy 150 milliós luxusvillát épített fel magának
150 millióra becsülik Tordai luxusotthonát, ami a parasztház helyére került 

Hab a tortán, hogy miközben Tordai jogsértő módon építgette luxusotthonát, hangosan és látványosan támadta a szintén engedély nélkül építkező milliárdost, Csipak Pétert.

A Metropol információi szerint az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-naplóból kétséget kizáróan kiderül, hogy a régi házat teljesen elbontották és géppel egy újnak ástak alapokat. A szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Bár Tordai Bence később állította, minden engedéllyel rendelkezett az építkezéshez, a Kormányhivatal megállapította, hogy az egyszerű bejelentés alapján épült ingatlan „jogszerűtlen és szakszerűtlen”. Tordai háza körül a rendőrség is nyomoz. Tényi István feljelentő ugyanis a nyomozó hatóságokhoz fordult. Az ügyben hivatali visszaélés miatt indítottak nyomozást.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás