Nyomára akadtak a rejtélyes újbudai Macskafogó fantomnak

Tucatnyi cica eltűnését tulajdonítják egy furcsa alaknak a XI. kerületben, aki vélhetően egy trükkel csalogatja ki a házi macskákat az otthonaikból. A Macskafogó fantomot a helyi állatvédőknek sikerült megtalálniuk.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.05.25.
Újbuda fantom állatvédők XI. kerület

Korábban már beszámolt a Metropol arról a gyanús és ijesztő alakról, akit Macskafogó fantomnak neveztek el Budapest XI. kerületében. Ezt a csöppet sem hízelgő gúnynevet azért kapta az ismeretlen férfi, mert egy jókora bevásárlókocsival rója az újbudai utcákat és a csomagjai között mindig látható egy állati hordozó, amiben egy macskát cipel magával. A kerület több városrészéről is jelentették macskák eltűnését és különös módon ekkortájt a fura alakot is látták az említett környékeken. Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés önkénteseinek és a kerületi lakosok összefogásának eredményeként megtalálták a rejtélyes férfit. 

Emberhez és állathoz is méltatlan körülmények között találták meg az újbudai Macskafogó fantomot  Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés 

Május 23-án került ki egy poszt, a kerületi állatvédők Facebook-oldalára:

MA DÉLELŐTT HA VALAKI LÀTJA A MACSKAGYÜJTÖGETŐ LENGYEL LEGÉNYT, A POSZT ALATT ÍRJA MEG PLS, HOGY HOL/MERRE MOZOG!

Csak ma, és csak délelőttről szól a poszt, tegnap, holnap, régen stb. az nem releváns, nem véletlenül, így csak olyan szóljon majd hozzá, aki ezt megérti.

- fogalmaztak lényegre törően az állatvédők, akiknek a felhívása nem sokkal később sikeresnek bizonyult, és újabb posztot tettek közzé, melyben tudatták, hogy az összefogásnak hála megtalálták a Macskafogó fantomot. 

"Közösen találtuk ma meg a régóta keresett macskagyűjtögetőt, velünk volt az újbudai közterület-felügyelet, helyi állatvédő szervezetek, egy helyi civil szervezet, és egy helyi képviselőjelölt is, mindenki egy cél érdekében" 

- tudatták az állatmentők. 

A helyszínen állathordozók és macskaeledel is volt, de macskák nem  Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés

Azonban úgy tűnik ezúttal mindhiába jött létre az újbudaiak összefogása, hiába dolgoztak össze az állatmentők, a kerületi polgárok, mert a férfivel szemben semmilyen intézkedés nem történt. A helyszínen lévők elmondták, hogy emberhez és állathoz méltatlan körülmények között találták meg a férfit és a jelek arra utalnak, hogy több állata is van, ám akkor egy sem volt vele. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás