A DK aktivistái között tűnt fel korábban Magyar Péter intézője

Újabb baloldali kötődés tűnt fel Magyar Péternél.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.22.
Módosítva: 2024.05.22.
Magyar Péter DK baloldal aktivista

A Mandiner egy hosszabb cikkben foglalkozik azzal, hogy egyenesen a német közmédia egyik csatornája, a ZDF kapta el egy nyilatkozatra Strausz Róbertet, aki  Magyar Péter országjárásának gyulai állomásán végzett szervező munkát.

A helyi aktivista érdemben részt vett a szervezésben, a lap információi szerint

a Tisza Párt delegációjának elszállásolását is ő intézte.

Továbbá még Facebook-csoportokat is létre hoz (a Talpra Magyarok békés vármegyei Facebook-csoportjait ő szervezte meg, de ő az adminisztrátora a gyulai csoportnak is), azokban pedig rendszeresen posztol, például efféle buzdításokat a békési Magyar Péter-rajongóknak:

„Rengeteg emberrel beszéltünk, és bátran kijelenthető, hogy kormányváltó hangulat van kibontakozóban.” 

Továbbá

igyekszik mindenkit megnyugtatni, Magyar nem a Fidesz embere, együtt pedig lebontják a „fideszdiktatúrát”.

Strausz természetesen ott volt a gyulai tüntetésen is.

A békés megyei látogatás szervezésében aktívan részt vett, saját posztja szerint feladatokat is kapott Magyar Péteréktől. Erről szóló posztjait az alábbiakban láthatják.

Strausz adminisztrátorként nagyon aktív a Talpra magyarok békés megyei és gyulai csoportjában is 
Forrás: Mandiner 
Strausz még Magyarék elszállásolásában is segített a békés megyei országjáráskor Forrás: Mandiner 

A DK kötelékébe tartozott Magyar Péter embere

A Fidesz részéről többen elmondták, Magyar Péter baloldali, háborúpárti politikusnak tartják. Ami hűséges gyulai intézőjét illeti, tőle bizonyosan nem áll távol a baloldaliság. A Gyulai Hírlap beszámolója szerint ugyanis 2022 decemberében részt vett a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció megyei eligazításán, amit Arató Gergely, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, a DK parlamenti frakcióvezető-helyettese tartott.

Strausz Róbert épp a gyurcsányista Arató Gergely eligazítását hallgatja Forrás: Mandiner 

A lap beszámolója szerint az eseményen a párt helyi aktivistái vettek részt, így alighanem Strausz is közéjük tartozott akkoriban. Sőt, felmerült, idén a DK önkormányzati képviselő-jelöltje lesz. 

Strausz elindul az önkormányzati választáson

Strausz Róbert egyébként elindul az önkormányzati választáson. A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért érdekes, mert a MARÉG elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). A Mandiner információi szerint a MARÉG az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat Tisza pártos pólóban gyűjtötte.

A lenti fotón látszódik, ahogy Strausz Róbert Tisza pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat.

Strausz Róbert
A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének
Forrás: Gyulai Hírlap

A következő fotón a MARÉG gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Mikóné sem számít pártoktól független szereplőnek a gyulai közéletben, egyértelműen a Momentumhoz kötődik és több botránya is volt a városban. A hölgy azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2019-ben háziorvosi asszisztensként a rendelőben a betegeknek a férje önkormányzati választási szórólapjait osztogatta, vagy csempészte a receptek közé. Tehát közpénzen, közalkalmazottként politizált. Ura, Mikó János ugyanis 2019-ben az MMM színeiben indult helyhatósági képviselő-jelöltként. A második emlékezetes akciója a járvány első időszakára esett: O1G feliratú szájmaszkos szelfit posztolt magáról a közösségi oldalon. Mikóné is indult egyébként előválasztáson, méghozzá a Momentum jelöltjeként a 2021-es baloldali előválasztáson, a DK-s Leel-Őssy Gábor azonban megverte őt.

Mikóné Hirth Beáta
Magyar Péter és Mikóné Hirth Beáta, a MAGÉRT gyulai jelöltje
Forrás: Facebook

Az alábbi, a Mandiner szerkesztőségéhez eljuttatott videón pedig Bálint Tamás tűnik fel, ahogy ugyancsak Tisza pártos pólóban gyűjti a szignókat.
 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás