Romantikáznál a pároddal? Itt sétálhatsz cseresznyefák alatt

A tavasz egyik leglátványosabb időszaka, amikor a cseresznyefák virágba borulnak. Ilyenkor országszerte a csodájára járhatunk a rózsaszínbe öltözött természetnek. Mutatunk néhány helyszínt, ahová megéri ellátogatni.Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.04.20.
cseresznyefa program séta

A főváros színfoltja

A budapesti Tóth Árpád sétány minden tavasszal mesébe illő cseresznyefa-virágzással kápráztatja el az arra járókat. A rózsaszínbe borult helyszínre megéri ellátogatni, hiszen a hosszú fasorok között magunkba szívhatjuk a különleges látványt. Nem meglepő, hogy a sétány évről-évre számos érdeklődőt vonz, akik szívesen örökítik meg a virágok kavalkádjában pompázó útvonalat.

Fotó: Mohai Balázs

Ötféle élmény

A fővárosban a pesti oldalon is gyönyörködhetünk a színpompás látványban. Az ELTE Füvészkertjében lehetőségünk nyílik megcsodálni a rózsaszínben tündöklő természetet. A helyszínen öt díszcseresznye-fajtát is láthatunk, mellettük pedig számtalan növény teszi sokszínűbbé a látogatást.

Emlékezetes séta

A Sárospataki Görögkatolikus Templom felé vezető sétányon találhatjuk a rózsaszín virágokba öltözött cseresznyefákat. A természet által feldíszített útvonalon érdemes időt tölteni, hogy megcsodáljuk a pompás látványt. Ha szívesen felfedeznénk a környéket, látogassunk el a Sárospataki Rákóczi-várba is.

Fotó: Mohai Balázs

Mesébe illő látvány

Szegeden, hazánk egyik legnagyobb füvészkertjében számtalan növényben gyönyörködhetünk. A japánkertben megtalálhatjuk a virágzó cseresznyefákat is, amelyek valódi ékei a tavaszi időszaknak. Ha szeretnénk magunkba szívni a virágzás varázsát, tegyünk egy kellemes sétát a látványos helyszínen!

Valóra vált álom

A dél-borsodi Szomolya a rózsaszín virágok kedvelőinek egyik kedvenc helyszíne lehet. A Bükk lábánál lévő településen ugyanis közel 10 ezer cseresznyefa található, amelyek egy része önkormányzati, illetve őstermelői vagy vállalkozói tulajdonban van. Nem csoda, hogy a községben hagyománnyá vált a cseresznyefa-virágzás ünnepe. Ha a nyári időszakban is felkeresnénk a mesés helyszínt, érdemes ellátogatni a Cseresznyefesztiválra - írja a Fanny magazin

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás